Antena 3 CNN Externe Mercenari Wagner cu fețe acoperite au început să-i instruiască pe militarii din Belarus

Mercenari Wagner cu fețe acoperite au început să-i instruiască pe militarii din Belarus

Mercenarii din gruparea Wagner condusă de Evgheni Prigojin au început să facă instrucție cu soldații armatei din Belarus.

Mercenari Wagner cu fețe acoperite au început să-i instruiască pe militarii din Belarus
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2023   •   14:44

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării de la Minsk.

Acesta a prezentat materiale video dar, în afara acestora, a dat puține detalii în legătură cu activitatea Wagner în țară.

Potrivit presei din Belarus, ar fi vorba de 400 de combatanți, găzduiți în tabăra organizată la circa 100 de kilometri de Minsk.

În reportajul video publicat de autoritățile belaruse, mercenarii care participă la antrenamentele din Belarus au fețele acoperite.

Citește și: Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, fotografiat în tricou și chiloți, în prima imagine după rebeliunea mercenarilor

Ei le dau soldaților din forțele terestre instrucțiuni privind folosirea armamentului, după care fac instructajul de prim ajutor.

"E interesant să ascultăm ce ne spun. Ei au experiența frontului, foarte utilă pentru armata belarusă, care nu a mai luat parte la acțiuni militare de la terminarea războiului din Afganistan", spune un militar din Belarus.

"Acesta este un nou mod de a antrena trupele teritoriale. În viitor, conducerea forțelor armate va decide cu privire la utilitatea acestor antrenamente", spune, la rândul său, Maxim Paevski, șeful Apărării teritoriale în cadrul Statului Major al armatei belaruse.

Antrenamentele au loc la un poligon din apropierea orașului Osipovici, situat la 90 de kilometri de Minsk.

Pentagon: "Majoritatea mercenarilor Wagner sunt încă în Ucraina"

Aici, din ordinul președintelui Aleksandr Lukașenko, acolo unde se află o bază militară pregătită special pentru combatanții lui Evgheni Prigojin.

Lukașenko le-a oferit acestora refugiu în Belarus, după rebeliunea armată oprită în data de 24 iunie.

Conform informațiilor Departamentului american al Apărării, majoritatea trupelor Wagner ar fi încă în Ucraina, în teritoriile ocupate de ruși, dar nu mai participă activ la lupte.

Prezența Wagner în Belarus nu îngrijorează, deocamdată, Kievul.

La o reuniune recentă cu șefii armatei și ai serviciilor secrete, președintele Volodimir Zelenski a estimat că nu există nicio amenințare de invazie din partea Belarusului.

×
Subiecte în articol: mercenari wagner Belarus
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close