Antena 3 CNN Externe Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, fotografiat în tricou și chiloți, în prima imagine după rebeliunea mercenarilor

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, fotografiat în tricou și chiloți, în prima imagine după rebeliunea mercenarilor

Canalul opoziției belaruse, Nexta_tv, publică ceea ce ar putea fi prima imagine cu liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, după revolta armată de la finele lunii trecute.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, fotografiat în tricou și chiloți, în prima imagine după rebeliunea mercenarilor
Sursa foto: Twitter@Nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2023   •   17:24

Fotografia îl înfățișează pe Prigojin - un bărbat de 62 de ani, conform informațiilor din surse deschise - într-un tricou deschis la culoare stând pe un pat metalic acoperit cu o saltea.

În lateral, pe saltea, se află o pătură neagră.

Prigojin salută fotograful anonim cu brațul drept ridicat. Liderul Wagner este în picioarele goale, lăsând impresia că abia s-a trezit din somn sau că urmează să se culce.

El nu pare să aibă alte veșminte, cu excepția unui chilot negru. Ambianța în care se află Prigojin și patul metalic este similară unui cort militar.

Nexta publică această imagine cu explicația: "Se pare că Prigojin a ajuns în Belarus".

Citește și: Putin dă de înțeles că a bătut ultimul cui în sicriul grupării Wagner

Nu este clar când a fost făcută fotografia.

La Repubblica: "Prigojin este în Belarus, în tabăra militară de la Osipovici"

Ziarul italian "La Repubblica", publică, la rândul său, aceeași imagine și adaugă că aceasta ar fi fost realizată în tabăra militară de la Osipovici, pregătită de autoritățile din Belarus pentru mercenarii Wagner.

La Repubblica menționează că imaginea provine de pe canalul Telegram "Zeta" și subliniază că ar putea fi prima fotografie a lui Evgheni Prigojin după revolta eșuată din 24 și 25 iunie.

Ministerul belarus al Apărării a comunicat, vineri, că instructori militari Wagner se află în țară și antrenează forțele armate locale la Osipovici, o locație aflată la 95 de kilometri de Minsk.

Anterior, publicația rusă Kommersant a publicat un interviu cu președintele rus Vladimir Putin în care acesta a spus că "grupul militar privat Wagner nu există și nu a existat niciodată ca entitate juridică".

Afirmația vine după ce tot Putin, în zilele de după rebeliunea Wagner, a dezvăluit că statul rus a finanțat această grupare cu câte un miliard de dolari pe an până în prezent, din 2014, anul invaziei în Crimeea.

×
Subiecte în articol: Evgheni Prigojin chiloti wagner Belarus
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close