Antena 3 CNN Externe Mercenarii Wagner intră în acţiune la graniţa dintre Belarus și Polonia

Mercenarii Wagner intră în acţiune la graniţa dintre Belarus și Polonia

Mercenarii Wagner vor fi desfășurați în Belarus, în apropierea graniței cu Polonia.

Mercenarii Wagner intră în acţiune la graniţa dintre Belarus și Polonia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2023   •   14:16

Acolo, luptătorii lui Evgheni Prigojin vor antrena trupele speciale belaruse.

Anunțul oficial a fost făcut de Ministerul Apărării de la Minsk, relatează Antena 3 CNN.

Această comunicare vine la scurt timp după prima apariție video a lui Prigojin de la revolta încheiată cu un marș spre Moscova, în data de 24 iunie.

În materialul filmat, Prigojin se adresează combatanților Wagner ajunși în Belarus și spune că "este o rușine ce se întâmplă în prezent" cu acțiunile armatei regulate ruse pe frontul din Ucraina.

Citește și: Evgheni Prigojin se întoarce! Deocamdată, doar într-un clip video în care critică armata rusă 

Liderul Wagner adaugă că trupele sale vor reveni în Ucraina în momentul în care va fi sigur că acestea nu vor fi obligate să se facă de râs.

"Am luptat cu onoare! Ați făcut foarte mult pentru Rusia. Acum, ceea ce se întâmplă pe front este o rușine la care nu trebuie să participăm. Trebuie să așteptăm momentul în care vom putea demonstra în totalitate de ce suntem în stare.

Prigojin evocă o "călătorie în Africa"

De aceea, am decis că vom rămâne aici, în Belarus, pentru o perioadă. În acest timp, sunt sigur, vom face din armata belarusă a doua armată a lumii. Iar dacă va fi necesar, vom interveni pentru belaruși și îi vom apăra la nevoie.

Vreau să atrag atenția tuturor asupra faptului că belarușii ne-au primit nu doar ca pe eroi, ci și ca pe frați. Se spune că fetele din zonă șușotesc prin magazine despre faptul că au sosit cei din Wagner.  Să fiți cu băgare de seamă, să nu cumva să supărați pe cineva. Să ne raportăm și noi la belaruși frățește.

Ne adunăm forțele ca să ne ridicăm nivelul și este posibil să pornim într-o nouă călătorie spre Africa. Și, poate, ne vom întoarce ca parte a Operațiunii Militare Speciale atunci când vom fi siguri că nu vom fi obligați să ne facem de rușine, pe noi înșine și experiența noastră", a transmis Prigojin într-un material aparent filmat într-o locație pusă la dispoziție de autoritățile de la Minsk.

Ministerul polonez al Apărării a anunțat că va întări securitatea la graniță după sosirea mercenarilor în Belarus.

Foto: mercenari Wagner în Ucraina

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close