Antena 3 CNN Externe Merkel subliniază asupra unei "foarte mari apropieri" între Germania şi Franţa

Merkel subliniază asupra unei "foarte mari apropieri" între Germania şi Franţa

Merkel subliniază asupra unei "foarte mari apropieri" între Germania şi Franţa
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
19 Ian 2013   •   22:00

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat asupra unei "foarte mari apropieri" între Germania şi Franţa, în mesajul său video săptămânal postat pe Internet, sâmbătă, înaintea marcării a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Elysée de prietenie franco-germană, marţi, la Berlin, informează AFP.
   
"Simt o foarte mare apropiere", le-a răspuns Merkel unui tânăr german şi unei tinere franceze care au întrebat-o ce părere are despre relaţia franco-germană.
   
"Ştiu totodată că, pe de altă parte, în privinţa anumitor probleme, avem în continuare opinii foarte divergente. Dar lucrul care reprezintă sarea şi piperul relaţiei franco-germane este faptul că este necesar să rediscutăm motivele pentru care gândim diferit în legătură cu câteva teme", a precizat ea.
   
"Iar atunci când reuşim să ne apropiem, în general rezultă o nouă soluţie satisfăcătoare", a continuat ea.
   
Relaţiile franco-germane nu par, totuşi, perfecte, mai ales după alegerea lui François Hollande, care are unele dezacorduri evidente cu Merkel, în special în privinţa soluţiilor politice la criza din Europa.
   
În mesajul său, cancelarul german afirmă că lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor este "principala (sa) datorie", deoarece acest lucru reprezintă o condiţie imperativă pentru ca "tinerii să considere Europa patria lor".

×
Subiecte în articol: merkel
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close