Antena 3 CNN Externe Mesaj de intimidare al Turciei: "Avem foarte multe alternative la UE"

Mesaj de intimidare al Turciei: "Avem foarte multe alternative la UE"

Mesaj de intimidare al Turciei: "Avem foarte multe alternative la UE"
29 Noi 2016   •   15:07

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi, într-un discurs susţinut la Istanbul, că ţara sa are 'foarte multe alternative' la aderarea la Uniunea Europeană, o afirmaţie ce survine în climatul foarte tensionat al relaţiilor dintre Ankara şi Bruxelles, transmite AFP.

'Nu am închis deocamdată cartea UE (...) dar tabloul actual nu ne permite să avem aşteptări optimiste', a afirmat Erdogan, ţinând să precizeze că 'există, pentru Turcia, foarte multe alternative' la UE.

Erdogan a ameninţat vineri că va deschide frontierele Turciei pentru a lăsa liberă trecerea migranţilor spre Europa, o reacţie survenită la o zi după ce Parlamentul European a votat o rezoluţie prin care a cerut îngheţarea temporară a negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.

Eurodeputaţii şi-au justificat votul prin 'disproporţia măsurilor represive luate de guvernul turc' după tentativă eşuată de puci din luna iulie.

Preşedintele Erdogan a mai evocat recent şi opţiunea unui referendum privind continuarea sau nu a procesului de aderare la UE, precum şi o posibilă apropiere de Organizaţia de Cooperare de la Shanghai, condusă de Rusia şi China.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close