Antena 3 CNN Externe O familie din Kiev și-a transformat holul casei în adăpost și este pregătită în orice moment să fugă din calea bombardamentelor: ”Aici dorm, lângă frigider”

O familie din Kiev și-a transformat holul casei în adăpost și este pregătită în orice moment să fugă din calea bombardamentelor: ”Aici dorm, lângă frigider”

O familie din Kiev trăiește momente de disperare în orașul înconjurat de trupele ruse. Aceștia și-au transformat propria locuință într-un adăpost, neavând altă variantă pentru a se salva. De câteva zile și-au adunat bunurile necesare în holul casei și dorm pe saltele întinse direct pe podea.

O familie din Kiev și-a transformat holul casei în adăpost și este pregătită în orice moment să fugă din calea bombardamentelor: ”Aici dorm, lângă frigider”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    27 Feb 2022   •   12:45

Bărbatul este de naționalitate rusă, iar soția și fiica acestuia sunt de origine ucraineană. Aceștia și-au pregătit bagajele pentru a fugi în momentul în care locuința lor va fi atacată:

„Sunt cetățean rus, locuiesc în Ucraina de opt ani. Soția mea este ucraineană, fiica mea este ucraineană, are șase ani. În ultimele trei zile, pentru siguranță, stăm în holul apartamentului. Ăsta este apartamentul nostru, este un pic dezordonat acum, ea e soția mea. Aici dorm eu, pe podea, lângă frigider. Aici este micul nostru adăpost, unde au stat soția și fetița în ultimele zile. Avem o valiză pregătită în caz de urgență. Cu pașapoarte și tot ce ne trebuie. Dacă ne lovesc casa, suntem gata să fugim pentru a ne salva viețile.”, a transmis bărbatul într-o înregistrare trimisă către Antena 3.

Citește și: Ucraineni în fața războiului - O femeie ține piept soldaților ruși: ”Vor crește flori când veți muri aici” | Un bărbat de 80 de ani s-a prezentat la recrutare

43.000 de cetățeni ucrainieni au intrat până la miezul nopții în România

Exodul refugiaţilor ucraineni spre România continuă. Peste 40.000 de oameni au reuşit să treacă graniţa, de la începutul războiului din Ucraina, anunţă Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 26.02.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România aproximativ 43.000 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 20.650 cetăţeni ucraineni, anunță Poliția de Frontieră.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate în punctele de frontieră 222 de solicitări de azil.

În data de 26.02.2022, în intervalul de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România aproximativ 83.635 de persoane (creştere de 14,5% faţă de ziua precedentă), dintre care 18.558 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 30%).

Citește și: Cel puțin 240 de victime civile, 64 de morți în Ucraina, transmite ONU

×
Subiecte în articol: familie Kiev bombardament Ucraina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close