Antena 3 CNN Externe Mesajul Kievului pentru refugiații care au părăsit Ucraina: "Nu vă întoarceți la iarnă!"

Mesajul Kievului pentru refugiații care au părăsit Ucraina: "Nu vă întoarceți la iarnă!"

Atacurile rusești cu rachete de croazieră și drone iraniene kamikaze au distrus peste o treime din sectorul energetic din Ucraina.

Mesajul Kievului pentru refugiații care au părăsit Ucraina: "Nu vă întoarceți la iarnă!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2022   •   18:07

Informația a fost actualizată marți chiar de președintele Volodimir Zelenski, care s-a adresat prin legătură video unei conferințe desfășurate la Berlin și dedicată reconstrucției Ucrainei după război.

Insistând că guvernul de la Kiev nu a primit încă niciun ban pentru planul său de reconstrucție a infrastructurii distruse în luptele cu armata rusă, Zelenski a indicat că atacurile Moscovei au drept scop să le facă ucrainenilor "viața cât mai grea" la iarnă.

În acest context, vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk i-a îndemnat pe cetățenii care s-au refugiat în străinătate din calea războiului să nu se întoarcă în țară până în primăvară.

Vicepremier ucrainean: "Vă rog să nu vă întoarceți!"

"Vă rog să nu vă întoarceți! Trebuie să trecem de iarnă. Din păcate, rețelele nu vor rezista. Vedeți ce face Rusia. Dacă aveți posibilitatea, rămâneți peste iarnă în străinătate', a îndemnat ea în declarații televizate, citate de agenția de presă Ukrinform.

Rusia a trecut la terorizarea populației civile, pentru că nu se poate lupta cu armata ucraineană şi pierde pe câmpul de luptă, a continuat Vereşciuk.

Atacurile cu rachete şi drone efectuate de Rusia între 10 şi 20 octombrie au avariat peste 400 de instalații în 16 regiuni ale Ucrainei, între care zeci de infrastructuri energetice.

Potrivit procurorului general al Ucrainei, Andrii Kostin, Rusia a lansat de la începutul războiului 85 de atacuri asupra instalațiilor energetice  ucrainene, dintre care 51 doar în luna octombrie.

Foto: salvatori ucraineni intervenind la Kiev, la locul unui atac cu dronă kamikaze

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close