Antena 3 CNN Externe Mesaj de la negociatorul lui Zelenski, în timpul discuțiilor cu Rusia: ”Comunicarea este dificilă” | Motivul pentru care părțile nu se înțeleg

Mesaj de la negociatorul lui Zelenski, în timpul discuțiilor cu Rusia: ”Comunicarea este dificilă” | Motivul pentru care părțile nu se înțeleg

Rusia și Ucraina se află în aceste momente la masa negocierilor. Consilierul lui Zelenski și negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a transmis că negocierile sunt “dificile” din cauza faptului că țările au “sisteme politice diferite”.

Mesaj de la negociatorul lui Zelenski, în timpul discuțiilor cu Rusia: ”Comunicarea este dificilă” | Motivul pentru care părțile nu se înțeleg
Sursa foto: Twitter/Михайло Подоляк
de Adelina Miron    |    14 Mar 2022   •   13:13

„Părțile își exprimă în mod activ pozițiile, care au fost deja clarificate. Comunicarea este dificilă, dar funcționează. Motivul diferențelor este că avem sisteme politice foarte diferite. Ucraina susține un dialog liber în societate și un consens obligatoriu. Rusia susține suprimarea ultimă a propriei sale societăți.”, a transmis negociatorul pe Twitter, alături de o fotografie de la întâlnire.

Până acum, negocierile dintre Rusia şi Ucraina nu au adus rezultatele aşteptate.

Chiar şi coridoarele de evacuare asupra cărora s-a convenit s-au dovedit a fi greu de pus în practică. Armata rusă a continuat să deschidă focul chiar şi asupra oamenilor care încercau să fugă de război.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului și un confident al lui Vladimir Putin, a spus că loviturile militare vor înceta într-o clipă, dacă vor fi respectate câteva condiţii: Ucraina să înceteze rezistenţa şi să depună armele, să-şi modifice Constituţia pentru a recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia şi independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk. În ceea ce priveşte neutralitatea, trebuie aduse amendamente Constituţiei conform cărora Ucraina nu va adera niciodată la Uniunea Europeană sau NATO.

Într-un interviu acordat  postului de televiziune ABC News, președintele Volodymyr Zelensky a părut deschis la aceste solicitări. El a spus că s-a răzgândit în privinţa aderării la NATO, fiind clar acum că Alianța "nu este pregătită să accepte Ucraina". Și, deși nu a spus clar că ar fi de acord cu separarea unei părți a țării, el a precizat că "putem discuta și putem găsi un compromis în ceea ce priveşte aceste teritorii".

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Ucraina Rusia
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close