Antena 3 CNN Externe O stație de metrou din Londra a fost aruncată în aer, după ce patru mașini au explodat în apropiere

O stație de metrou din Londra a fost aruncată în aer, după ce patru mașini au explodat în apropiere

Explozie puternică în Londra, la stația de metrou Elephant and Castle, din sudul capitalei Marii Britanii.

O stație de metrou din Londra a fost aruncată în aer, după ce patru mașini au explodat în apropiere
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    28 Iun 2021   •   17:32

Fumul putea fi văzut urcând deasupra arcurilor feroviare din stația de sud a Londrei, către blocurile rezidențiale, sub privirile navetiștilor îngroziți.

Un videoclip pare să arate un incendiu provenit de la T.R. Autos, un magazin situat sub gară, care se află într-o clădire diferită de stația de metrou.

Nu este clar dacă cineva a fost rănit în incidentul care a fost raportat prima dată la pompierii din Londra în jurul orei 13:40.

Peste 70 de pompieri sunt în prezent la fața locului, rapoartele sugerând că patru mașini din apropierea stației au luat foc inițial, într-un atelier de reparații de vehicule.

"Avem 10 mașini de pompieri și 70 oameni care participă la eforturile de stingere și am primit aproape cincizeci de apeluri la numărul de urgență 999. Vă rugăm să evitați zona", a declarat serviciul de pompieri.

„Incendiul de lângă calea ferată, la staţia de metrou Elephant & Castle, presupune sistarea activităţii de transport în zona respectivă”, informează reprezentanţii Network Rail, cei care se ocupă cu administrarea rețelei de metrou. 

„În consecinţă, trenurile care fac legătura între London Blackfriars şi Denmark Hill / Herne Hill pot fi anulate. De asemenea, cursele pot suferi întârzieri", au anunțat aceștia.

Sara Scarpa, în vârstă de 25 de ani, care locuiește în imobilul Hurlock Heights din apropiere, a spus pentru publicația Metro că fumul și zgomotul exploziei au ajuns și la fereastra ei.

„Am deschis fereastra pentru o secundă, deoarece auzeam oameni strigând și simțeam un miros foarte puternic”, a spus ea.

Un alt rezident, Nicolas Chinardet, a declarat că fumul negru a înghițit blocul Elephant Central, de lângă metrou, și este posibil ca locuitorii să fie evacuați.

"Mirosea a cauciuc ars. Am văzut o minge de foc. Trebuie să fi fost extrem de mare, de mărimea unei case", a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: Londra
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close