Antena 3 CNN Externe Mexicul se confruntă cu cele mai puternice inundaţii din ultimii 20 de ani (VIDEO)

Mexicul se confruntă cu cele mai puternice inundaţii din ultimii 20 de ani (VIDEO)

Mexicul se confruntă cu cele mai puternice inundaţii din ultimii 20 de ani (VIDEO)
05 Feb 2010   •   16:08

Peste 70 de persoane au murit în sud-estul Braziliei, într-o zonă în care plouă de peste o lună. Probleme sunt şi în Mexic, unde trei oameni şi-au pierdut viaţa din cauza inundaţiilor violente. Autorităţile au declarat stare de urgenţă, în capitala statului, după ce peste 700 de familii au rămas sinistrate.

Peste 2.000 de case au fost avariate în Mexic în urma ploilor abundente care au făcut ca nivelul apei să depăşească un metru în unele zone. Mai multe râuri au ieşit din matcă, iar meteorologii avertizează că precipitaţiile vor cădea în cantităţi mari şi în zilele următoare.

Peste 700 de familii sinistrate din Mexico City au fost relocate de autorităţi. 25 de regiuni mexicane au fost lovite de unele dintre cele mai puternice inundaţii din ultimii 20 de ani.

Ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile în Mexic au depăşit de două ori nivelul precipitaţiilor din aceeaşi lună a anului trecut.

?De marţi au căzut peste 30 de milioane de metri cubi de apă. Au fost afectate în principal trei zone rezidenţiale?, spune Joaquin Palma, purtător de cuvânt al guvernului.




Antena 3

×
Subiecte în articol: Mexic inundatii sinistrati
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close