Antena 3 CNN Externe "Mi-au arătat trupul fiului meu" | Mama lui Alexei Navalnîi acuză autorităţile că o ameninţă şi o şantajează

"Mi-au arătat trupul fiului meu" | Mama lui Alexei Navalnîi acuză autorităţile că o ameninţă şi o şantajează

Mama lui Alexei Navalnîi, Lyudmila, îi acuză pe anchetatorii ruși că plănuiesc să-i îngroape fiul în secret. Ea a spus că a văzut trupului fiului său.

"Mi-au arătat trupul fiului meu" | Mama lui Alexei Navalnîi acuză autorităţile că o ameninţă şi o şantajează
Sursa foto: Captură video youtube
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2024   •   21:10

Lyudmila, mama lui Alexei Navalnîi, a declarat că i s-au arătat cadavrul și certificatul de deces a fiului său. Asistenții lui Navalnîi au declarat că certificatul de deces arată că acesta a murit din cauze naturale.

"Ei vor ca acest lucru să se facă în secret, fără nicio despărțire. Ei vor să mă ducă la marginea unui cimitir, la un mormânt proaspăt și să spună: aici zace fiul tău. Nu sunt de acord cu asta", a spus ea într-un videoclip de pe YouTube.

Femeia a declarat că, potrivit legii, ar fi trebuit să primească trupul fiului său și acuză că, în schimb, este șantajată şi amenințată de autorități care îi pun condiții despre "unde, când și cum ar trebui să fie îngropat Alexei”.

"Conform legii, ar fi trebuit să-mi dea imediat corpul lui Alexei, dar nu au făcut-o până acum. În schimb, mă șantajează, punându-mi condiții cu privire la locul, momentul și modul în care Alexei ar trebui să fie îngropat. Acest lucru este ilegal”, a mai spus Lyudmila.

"Au început să mă amenințe"

„Înregistrez acest videoclip pentru că au început să mă amenințe: privindu-mă în ochi, îmi spun că, dacă nu sunt de acord cu o înmormântare secretă, vor face ceva cu trupul fiului meu”, a continuat femeia.

Disidentul Alexei Navalnîi, un critic înverșunat al președintelui Vladimir Putin, a murit vinerea trecută, în închisoare din motive necunoscute.

 

×
Subiecte în articol: Alexei Navalnîi
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close