Antena 3 CNN Externe Aleksei Navalnîi a fost ucis printr-o tehnică violentă, folosită de fostul KGB. O sursă din colonia arctică "Lupul polar" rupe tăcerea

Aleksei Navalnîi a fost ucis printr-o tehnică violentă, folosită de fostul KGB. O sursă din colonia arctică "Lupul polar" rupe tăcerea

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost asasinat printr-un procedeu specific KGB, temutul serviciu secret din vremea URSS.

Aleksei Navalnîi a fost ucis printr-o tehnică violentă, folosită de fostul KGB. O sursă din colonia arctică "Lupul polar" rupe tăcerea
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Kim Jae-Hwan
22 Feb 2024   •   09:26

Dezvăluirea vine de la un alt adversar al lui Vladimir Putin, activistul Vladimir Osecikin, care s-a refugiat la Paris în deceniul trecut și care gestionează site-ul Gulagu.net, dedicat dezvăluirilor despre corupția, brutalitatea și represiunile Kremlinului.

Aleksei Navalnîi a murit după ce a fost lovit cu pumnul în zona inimii și după ce condiția fizică i-a fost șubrezită de o "plimbare" la -27 de grade în curtea închisorii, susține Osecikin.

El citează în acest sens o sursă din colonia arctică "Lupul polar", unde opozantul rus a fost închis și unde a murit, săptămâna trecută.

Osecikin a precizat că trupul neînsuflețit al lui Navalnîi prezenta vânătăi la nivelul capului și al pieptului.

Sunt semne care corespund tehnicii de asasinare cu o lovitură de pumn, tipică pentru forțele speciale din KGB, a continuat el, conform relatărilor din presa internațională.

Fondator Gulagu.net: Navalnîi a fost ținut în frig înainte de a fi asasinat

"Ei (KGB, n.r.) și-au antrenat agenții să ucidă un om cu un singur pumn în inimă. Era o marcă distinctivă a KGB", a insistat acest activist anti-Putin.

Potrivit lui Vladimir Osecikin, Aleksei Navalnîi a fost "pregătit" pentru asasinat, fiind ținut în frig extrem, în curtea închisorii, o perioadă lungă, pentru a-i fi încetinită la minimum circulația sângelui.

Presa internațională remarcă faptul că autoritățile ruse păstrează tăcerea asupra cauzei decesului lui Navalnîi, la o săptămână după ce Serviciul Penitenciar Federal a raportat că deținutul "s-a prăbușit în timp ce se plimba".

Văduva lui Navalnîi crede că soțul său a fost ucis cu Noviciok

În pofida demersurilor făcute de Liudmila Navalnaia, mama opozantului, autoritățile au refuzat să preda familiei cadavrul politicianului de opoziție, invocând faptul că este necesară o examinare amănunțită și îndelungată, de două săptămâni.

Iulia Navalnaia, văduva lui Navalnîi, l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că i-a ucis soțul cu agentul neurotoxic Noviciok, pe care FSB l-a mai folosit în tentativa de asasinat din august 2020.

Atunci, Navalnîi a scăpat după un tratament de lungă durată în Germania. El a fost arestat la întoarcerea în Rusia, la începutul anului 2021.

Însă responsabilul site-ului Gulagu.net dă șanse mici asasinatului cu Noviciok.

"Este posibil, bineînțeles, dar atunci când cineva se află sub controlul sistemului penitenciar, există multe opțiuni în ceea ce privește modul în care poate fi ucis. Noviciokul ar lăsa urme în corpul său și ar duce direct la Putin, având în vedere că a mai încercat o dată", a explicat Vladimir Osecikin.

Sursa: The New York Post

Foto: Moartea lui Aleksei Navalnîi a transmis o undă de șoc în întreaga lume civilizată și a reamintit brutalitatea și lipsa de scrupule a regimului Putin. Opozantul rus a fost comemorat în numeroase locuri publice din capitatele lumii. În imagine, memorial dedicat lui Navalnîi în Piața Pușkin din Seul, Coreea de Sud

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close