Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, gest neașteptat după moartea lui Aleksei Navalnîi. Liderul de la Kremlin l-a recompensat pe un personaj-cheie legat de decesul disidentului

Vladimir Putin, gest neașteptat după moartea lui Aleksei Navalnîi. Liderul de la Kremlin l-a recompensat pe un personaj-cheie legat de decesul disidentului

Vladimir Putin nu a făcut nicio declarație despre moartea în închisoare a celui mai proeminent opozant al său, Aleksei Navalnîi. A făcut însă un gest neaşteptat.

Vladimir Putin, gest neașteptat după moartea lui Aleksei Navalnîi. Liderul de la Kremlin l-a recompensat pe un personaj-cheie legat de decesul disidentului
Sursa foto: hepta / Sputnik / Ramil Sitdikov
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2024   •   16:37

Tot ce a ajuns la public a fost declarația purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, care a spus că șeful statului "a fost informat" despre decesul politicianului de opoziție.

Președintele rus a făcut, totuși, un gest care, în contextul ultimelor zile, capătă o semnificație specială.

Astfel, presa internațională consemnează că șeful închisorii unde Navalnîi a fost supus torturii înainte să moară a fost avansat în grad de către Vladimir Putin.

Decizia a fost luată la trei zile după moartea politicianului.

Valeri Boiarinev a devenit prim-adjunct al Serviciului Penitenciar Federal din Rusia.

El este cunoscut pentru faptul că l-a privat de hrană pe Navalnîi în timpul detenției. 

Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție înființată de Navalnîi, a republicat o imagine a ordinului emis de Boiarinev în martie 2023, prin care era limitată suma cu care deținutul politic își putea cumpăra alimente.

Vladimir Osecikin, activist rus care operează site-ul anticorupție Gulagu.net și care s-a refugiat la Paris, a publicat informația că Valeri Boiarinev a supravegheat personal torturarea prizonierilor ucraineni și a lui Aleksei Navalnîi în sistemul penitenciar rus.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close