Antena 3 CNN Externe Mihai Gâdea, corespondenţă Antena 3 CNN de la Varşovia înainte de discursul lui Joe Biden: "Un mesaj de susţinere nu doar pentru Ucraina, ci pentru întregul flanc estic"

Mihai Gâdea, corespondenţă Antena 3 CNN de la Varşovia înainte de discursul lui Joe Biden: "Un mesaj de susţinere nu doar pentru Ucraina, ci pentru întregul flanc estic"

Mihai Gâdea şi Sergiu Cora au transmis în direct din grădina Castelului Regal din Varşovia, locul din care preşedintele american, Joe Biden, îşi va susţine discursul aşteptat de întreaga lume.

de Alin Tarnovschi    |    21 Feb 2023   •   16:01

"Joe Biden se va adresa lumii întregi şi e foarte important de văzut inclusiv dacă va răspunde la întrebarea dacă va oferi arme, inclusiv avioane, Ucrainei. Nu ştim dacă va face vreo referire de acest gen, ceea ce ştim, este că probabil va vorbi despre noi trupe ale SUA în Polonia, ceea ce în momentul de faţă presa internaţională dă aproape sigur.

Discursul preşedintelui Biden este aşteptat de o lume întreagă, pregătirile sunt în toi aici, vedem trei steaguri: al Statelor Unite, Poloniei şi Ucrainei. Pentru prima dată a ieşit soarele după nişte zile teribile în care a fost şi este în continuare extrem de frig în Varşovia, însă nu acest frig îngrijorează, ci modul în care Vladimir Putin demonizează Occidentul, nici un cuvânt despre pace, despre negocieri, singurul lucru care îl interesează este să ducă lucrurile mai depate şi, mă uitam astăzi la declaraţia preşedintelui sârb care vorbea despre faptul că ceva mare, important şi într-o cheie negativă, se va întâmpla.

Ce va face Vladimir Putin după discursul halucinant de astăzi? Sigur că este de aşteptat şi această chestiune. Însă, mi se pare foarte important să vedem modul în care preşedintele Biden va reacţiona la acest discurs şi practic nu vorbeşte doar în numele SUA, ci este liderul lumii libere. Va fi un răspuns al aliaţilor în faţa unei agresiuni de acest fel.

Ceea ce spunea şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, despre poziţionarea Chinei şi cumva ca un avertisment să nu livreze arme letale, îi auzeam pe corespondenţii americani care sunt exact aici lângă noi, care vorbeau despre această preocupare şi această aşteptare. Va vorbi preşedintele Biden despre China? Va avertizat într-un discurs publica sau va încerca să păstreze acest subiect pentru canelele diplomatice? Nu ştim acest lucru, însă cert este că întrebările referitoare la înarmarea Ucrainei, la modul în care China va acţiona, dacă va livra sau nu arme, subiectul Belarus, care devine din ce în ce mai important, am văzut evoluţii astăzi, sunt importante. Probabil, preşedintele Biden va vorbi şi va adresa un mesaj extrem de clar şi extrem de dur lui Vladimir Putin şi un mesaj de sprijin, şi nu doar pentru Ucraina, ci pentru întregul flanc estic", a declarat Mihai Gâdea, în direct la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Mihai Gâdea, după discursul lui Vladimir Putin: "Am asistat la disperarea şi delirul lui Putin"

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close