Antena 3 CNN Externe Mii de oameni pe străzile din Atena şi Salonic, în memoria unui adolescent ucis de un poliţist

Mii de oameni pe străzile din Atena şi Salonic, în memoria unui adolescent ucis de un poliţist

Mii de oameni pe străzile din Atena şi Salonic, în memoria unui adolescent ucis de un poliţist
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
07 Dec 2013   •   10:47
Mii de liceeni, studenţi, sindicalişti şi militanţi de stânga au manifestat vineri la Atena şi la Salonic (nord), în memoria unui adolescent ucis de un poliţist în 2008, în capitala Greciei, relatează AFP, conform Mediafax.
În timpul manifestaţiilor au avut loc ciocniri între grupuri de tineri şi poliţişti, care au utilizat gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.
Decesul lui Alexis Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, ucis de de către un poliţist pe 6 decembrie 2008 la Exarchia, cartier din centrul oraşului, a declanşat revolte urbane inedite în Grecia, marcând începutul crizei economice şi sociale.
La Atena şi Salonic au avut loc două manifestaţii. Potrivit poliţiei, la prima au participat aproximativ 2.000 de persoane, însă organizatorii estimează numărul acestora la 5.000.
Manifestanţii scandau "Poliţişti, asasini" şi "Lacrimile noastre vor reînvia furia". 
Spre finalul manifestaţiei, aproape 300 de tineri au aruncat spre forţele de ordine sticle, pietre şi alte obiecte. 
Aproape zece persoane au fost arestate, potrivit unei surse din cadrul poliţiei. Doi jurnalişti au fost interpelaţi, apoi eliberaţi, a anunţat această sursă.
La Salonic, al doilea oraş al Greciei, 800 de persoane au defilat în centrul oraşului. 
Cel care l-a ucis pe Alexis Grigoropoulos, poliţistul Epaminondas Korkoneas, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat în octombrie 2010 la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat că a tras intenţionat cu arma asupra victimei.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close