Antena 3 CNN Externe Mii de pasageri din întreaga lume, blocați pe aeroporturi din cauza unei defecțiuni tehnice! Lufthansa anunță întârzieri și zboruri anulate

Mii de pasageri din întreaga lume, blocați pe aeroporturi din cauza unei defecțiuni tehnice! Lufthansa anunță întârzieri și zboruri anulate

O defecțiune tehnică la sediul Lufthansa a provocat întârzieri ale zborurilor în întreaga lume și a blocat mii de pasageri pe aeroporturi.

Mii de pasageri din întreaga lume, blocați pe aeroporturi din cauza unei defecțiuni tehnice! Lufthansa anunță întârzieri și zboruri anulate
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    15 Feb 2023   •   13:24

Mii de pasageri din întreaga lume au rămas blocați după ce o defecțiune informatică la transportatorul aerian german Lufthansa a provocat întârzieri ale zborurilor și întreruperi la companiile aeriene din întregul grup.

"Există o defecțiune a sistemului IT la nivelul întregului grup", a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters

Compania a precizat că problema a fost cauzată de deteriorarea mai multor cabluri din fibră de sticlă ale Deutsche Telekom în timpul unor lucrări de construcție în Frankfurt. Reparațiile vor dura până miercuri după-amiază, a precizat Lufthansa.

Acțiunile Lufthansa, care deține SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Eurowings, au scăzut cu 1,5% la ora 1017 GMT.

"În prezent, companiile aeriene ale grupului Lufthansa sunt afectate de o întrerupere IT. Acest lucru provoacă întârzieri și anulări de zboruri. Regretăm neplăcerile pe care acest lucru le provoacă pasagerilor noștri", a comunicat Lufthansa pe Twitter.

Defecțiunea sistemului IT vine cu două zile înainte de grevele planificate pe șapte aeroporturi germane, care se așteaptă să ducă la perturbări majore.

Citește și: Presupus balon de spionaj, detectat pe cerul României. A dispărut misterios de pe radarele aeronavelor române

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close