Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Presupus balon de spionaj, detectat pe cerul României. A dispărut misterios de pe radarele aeronavelor române

Presupus balon de spionaj, detectat pe cerul României. A dispărut misterios de pe radarele aeronavelor române

Forțele Aeriene Române au survolat astăzi 30 de minute pe cer pentru a identifica cu precizie un obiect de mici dimensiuni. Acesta a dispărut de pe radare.

Presupus balon de spionaj, detectat pe cerul României. A dispărut misterios de pe radarele aeronavelor române
Sursa foto: Antena 3 CNN | Facebook | Forţele Aeriene Române
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2023   •   19:31

Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat astăzi o țintă aeriană în spațiul aerian național. Deși obiectul aflat pe cerul României nu a putut fi identificat cu exactitate, autoritățile susțin că mai degrabă ar fi vorba despre un balon meteorologic, decât unul de spionaj, cu toate că el nu a putut fi interceptat de radarele aeronavelor ce survolau în jurul lui și nici nu a putut fi văzut cu ochiul liber.

"Ținta a fost detectată în jurul ore 12.30, atât din altitudinea de zbor cât și din dimensiunile prin aprenta Radar. Datele indicau cu cea mai mare probabilitate un balon meteorologic. În această situație Forțele Aeriene Române au aplicat măsurile standard stabilite pentru situații de acest gen."

Citește și: Misterul se amplifică deasupra SUA: armata americană nu exclude originea extraterestră în cazul obiectelor neidentificate doborâte în ultimele zile

"Au fost alertate două aeronave MIG 21- LanceR, care executau serviciul de poliție aeriană sub comandă NATO. Au decolat de la Fetești de pe baza 86 aeriană, fiind direcționate conform procedurilor către această țintă.
Aparatura de la bord nu a putut confirma această țintă. Aeronavele au executat o patrulare în zonă timp de 30 de minute", a afirmat Generalul Constantin Spînu, purtător de cuvânt MAPN.

 

×
Subiecte în articol: Forţele Aeriene Române
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close