Antena 3 Externe După incidentul cu atleta Kristina Timonovskaia, un militant belarus a fost dat dispărut, la Kiev

După incidentul cu atleta Kristina Timonovskaia, un militant belarus a fost dat dispărut, la Kiev

de Alexandra Ionescu    |    03 Aug 2021   •   09:02
După incidentul cu atleta Kristina Timonovskaia, un militant belarus a fost dat dispărut, la Kiev
Sursa foto: Facebook/News24By7Update

Şeful unei organizaţii nonprofit din Kiev care îi ajută pe belaruşi să scape de persecuţii a fost dat dispărut după ce nu a revenit de la alergarea de dimineaţă, a declarat luni un purtător de cuvânt al poliţiei ucrainene.

Organizaţia pentru drepturile omului Viasna a indicat pe Telegram că, potrivit prietenilor lui Vitali Şişov, acesta a fost urmărit de "străini" în timp ce făcea jogging.

Potrivit Casei belaruse, poliţia şi mai mulţi voluntari au lansat căutări, inclusiv folosind câini, în zona în care bărbatul făcea jogging, dar până în prezent fără rezultat.

Cazul vine la o zi după incidentul cu atleta belarusă Kristina Timonovskaia care a declarat că a fost obligată să se retragă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi ameninţată cu repatrierea forţată pentru că a criticat federaţia naţională de specialitate pe reţelele sociale.

Ucraina, Polonia şi Lituania au devenit refugii pentru belaruşi în timpul unei represiuni violente a preşedintelui Alexander Lukaşenko împotriva celor care contestă victoria sa în alegerile de anul trecut. 

BDU îi ajută pe belaruşi să găsească cazare, locuri de muncă şi consiliere juridică, potrivit site-ului său web. Într-o declaraţie separată, organizaţia a afirmat că nu îl poate contacta pe Şişov.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close