Antena 3 CNN Externe A fost găsit extremistul înarmat căutat de sute de polițiști, care l-a amenințat pe șeful autorității anti-COVID din Belgia

A fost găsit extremistul înarmat căutat de sute de polițiști, care l-a amenințat pe șeful autorității anti-COVID din Belgia

Jurgen Conings, fostul militar belgian, devenit instructor de tir, care a dispărut luna trecută cu armament și despre care se credea că pregătește un atentat, a fost găsit mort, relatează BBC.

A fost găsit extremistul înarmat căutat de sute de polițiști, care l-a amenințat pe șeful autorității anti-COVID din Belgia
de Adrian Iclozan    |    20 Iun 2021   •   16:49

Cadavrul bărbatului a fost găsit duminică în Parcul Național Hoge Kempen, în apropiere de granița cu Olanda, într-o zonă împădurită.

Procurorii spun, pe baza indiciilor preliminare, că fostul militar s-a fi sinucis prin împușcare.

Înainte de dispariție, în data de 17 mai, Conings, cunoscut drept extremist de dreapta și monitorizat de autorități, sustrăsese armament dintr-o bază militară.

La operațiunea de căutare întinsă pe o lună au luat parte sute de polițiști.

Cazul a suscitat dezbateri cu privire la faptul că un individ cu instrucția lui Conings și opțiuni de extremă dreapta a avut acces la armament militar.

Știrile care au urmat dispariției sala indicau că fostul militar, de 46 de ani, a lăsat scrisori în care spunea că nu mai poate trăi într-o societate în care politicienii și virusologii ne-au luat totul".

În trecut, Conings l-a amenințat pe virusologul Marc Van Ranst, cel care conduce efortul anti-pandemic în Belgia.

După dispariția lui Conings, poliția l-a dus pe Van Ranst și pe membrii familiei acestuia la adrese necunoscute, pentru a-i proteja de un eventual atac.

"Este o ușurare, mai ales pentru fiul meu că a fost găsit (Conings, n.r.). Stau de mai mult de o lună (în casa desemnată de poliție, n.r.). Aniversarea mea este astăzi. O aniversare solitară. Sper să mă întorc curând la viața normală", a declarat acesta presei belgiene.

Lansatoare de rachete, găsite în mașina militarului după dispariție

În anunțurile care au urmat dispariției lui Jurgen Conings în mai, poliția belgiană a avertizat populația să nu se apropie de suspect și să raporteze imediat autorităților dacă îi sesizează prezența.

Autoritățile l-au plasat pe suspect pe poziția cea mai de sus pe scala cu patru nivele care clasifică amenințările și au estimat că acesta ar fi putut plănui să atace civili sau instituții.

O zonă împădurită de lângă orașul Dilsen-Stokkem, relativ aproape de casa lui Conings a fost cercetată timp de mai multe ore, după ce în mașina acestuia au fost găsite patru lansatoare de rachete anti-tanc și muniție. 

Conform informațiilor disponibile atunci, între armele aflate în posesia fostului militar s-ar fi aflat și o pușcă automată.

Conings ar fi fost, de asemenea, echipat cu vestă antiglonț.


 

×
Subiecte în articol: Jurgen Conings Marc Van Ranst
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close