Antena 3 CNN Externe Ministrul israelian al Afacerilor Externe, vizită oficială în România, în contextul situației din Europa și în sprijinul refugiaților

Ministrul israelian al Afacerilor Externe, vizită oficială în România, în contextul situației din Europa și în sprijinul refugiaților

Yair Lapid, ministrul israelian al Afacerilor Externe, va efectua o vizită oficială în România. Demnitarul va discuta situația din Europa cu liderii politici și va merge la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, în contextul situației refugiaților.

Ministrul israelian al Afacerilor Externe, vizită oficială în România, în contextul situației din Europa și în sprijinul refugiaților
Sursa foto: Ambasada Israelului în România
de Cerasela Stafie    |    11 Mar 2022   •   13:33

Oficialul israelian va sosi în țara noastră în seara zilei de sâmbătă, 12 martie. În ziua următoare, acesta va întâlni, la București, cu prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, și cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. La finalul întrevederii, cei doi miniștri de Externe vor susține declarații de presă.

În aceeași zi, Yair Lapid va merge la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, unde se va întâlni cu personalul care se află la vamă de peste două săptămâni în vederea salvării cetățenilor israelieni și a evreilor din Ucraina și a sprijinirii refugiaților care trec granița.

David Saranga, ambasadorul Israelului în România, îl va informa pe ministrul israelian despre situația refugiaților din țara noastră, transmite Ambasada Israelului. De asemenea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, va fi prezent și el la graniță.

După țara noastră, demnitarul israelian va vizita Slovacia, luni, 14 martie. El se va întâlni cu președintele Zuzana Čaputová și cu ministrul de Externe Ivan Korčok.

Ambasada Israelului în România este una dintre instituțiile care s-au implicat în problema refugiaților din Ucraina. Personalul instituției a fost prezent la granițele țării și a oferit ajutor, inclusiv prin organizarea unui transfer în Israel pentru copii bolnavi de cancer.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close