Antena 3 CNN Externe Ministrul sârb de Interne, după al doilea atac armat: ”Este un act de terorism” | Stare de urgență în Serbia

Ministrul sârb de Interne, după al doilea atac armat: ”Este un act de terorism” | Stare de urgență în Serbia

Ministrul sârb de Interne a catalogat cel de-al doilea atac armat din Serbia, în care cel puțin 8 persoane au murit și 13 persoane au fost rănite, drept un act de terorism.

de Cristi Popovici    |    05 Mai 2023   •   14:10

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat, vineri, că țara va angaja 1.200 de noi polițiști pentru a consolida securitatea în școli după două atacuri armate în masă care au zguduit țara în decurs de două zile.

Într-o conferință de presă, Vucic și-a exprimat condoleanțele față de victimele celor două atacuri armate recente și a promis că guvernul va face schimbări urgente în legislația privind armele.

Cel puțin 8 persoane au murit în al doilea atac armat în masă în două zile, în Serbia. 13 persoane au fost rănite, dintre care 7 se află în stare critică.

Potrivit anchetatorilor, tânărul criminal era împreună cu mai mulți prieteni la grătar, s-a enervat, a plecat acasă, a luat o mitralieră, s-a întors, a omorât opt oameni și a rănit alți 13.

Citește și: El este atacatorul din Serbia! Cuvântul repetat de sute de ori în momentul arestării sale

Ucigașul a fost prins după ce a fost căutat de sute de mascat și de polițiști.

Este stare de urgență în Serbia, după cele două atacuri, cel de acum două zile de la școala din Belgrad și cel din această dimineață, din Dubona, satul aflat la doar 35 km distanță de locul în care s-a petrecut primul atac.

×
Subiecte în articol: Serbia atac armat
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close