Antena 3 CNN Externe Un ministru dintr-un stat UE a spus că nu-i este milă de Daria Dughina, ucisă într-un atentat cu bombă | Reacția Rusiei

Un ministru dintr-un stat UE a spus că nu-i este milă de Daria Dughina, ucisă într-un atentat cu bombă | Reacția Rusiei

Ministrul ceh al Apărării a determinat Rusia să reacționeze, după ce a făcut un comentariu personal în legătură cu moartea Dariei Dughina, ucisă sâmbăta trecută în apropiere de Moscova, într-un atentat cu bombă.

Un ministru dintr-un stat UE a spus că nu-i este milă de Daria Dughina, ucisă într-un atentat cu bombă | Reacția Rusiei
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Aug 2022   •   13:14

"Suprim reacția naturală a omului la o moarte tragică. Dar aceștia sunt adevărați ucigași și instigatori la război. Și nu îmi pare rău nici pentru fiică, nici pentru tatăl îndurerat. Îmi pare rău pentru miile de oameni uciși din cauza propagandei și ideologiei lor ticăloase", a scris Jana Cernochova pe Twitter.

Mulți internauți s-au declarat în dezacord cu postarea, dar Cernochova a replicat: "20 de mii de civili au murit la Mariupol, iar acest monstru îi numește suboameni și cheamă la crimă. Vreți să tac despre asta? Eu nu."

După aceste reacții, Vasili Nebenzia, reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU a spus că ministrul ceh "sprijină și promovează terorismul" în mod deschis.

Diplomatul rus a mai acuzat că Cehia ar fi antrenat "teroriști ucrainieni" cu misiunea de a acționa în așa-numita Republică Populară Donețk.

În urma acestei declarații, ambasadorul rus la Praga a fost convocat la Ministerul de Externe iar premierul ceh, Petr Fiala, și-a apărat ministrul.

Premierul ceh sare în apărarea ministrului său

"Venind din partea oricărui reprezentant al Federației Ruse, care săvârșește crime de război în Ucraina, acuzația de sprijinire a terorismului la adresa Janei Cernochova nu poate fi considerată altceva decât o manifestare de cinism", a spus premierul ceh.

Jana Cernochova a intervenit, la rândul său, cu noi comentarii Twitter în acest scandal:

"Conform regimului-marionetă din Donețk, noi antrenăm teroriști acolo. De dragul umorului, spun că aprob terorismul. Abia aștept o confirmare mai bună a eficacității ajutorului nostru pentru Ucraina (...) Dacă în Rusia (rușii) deplâng moartea propagandiștilor care cer uciderea și exterminarea cetățenilor unei națiuni libere vecine, Ucraina, asta spune totul despre ei. Aceștia sunt criminali și asasini pentru care nu ar trebui să ne pară rău. Așa cum nu-l plângem pe Hitler, Stalin, Heydrich", a scris Cernohova.

Foto: portretul Dariei Dughina la ceremonia funerară desfășurată marți, la Moscova. Sub portret, lângă sicriu, se află Aleksandr Dughin, tatăl său, proeminent ideolog ultranaționalist rus

×
Subiecte în articol: Daria Dugina Jana Cernochova
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close