Antena 3 CNN Externe Daria Dughina, înmormântată la Moscova | "Nicio milă pentru asasini", promite Serghei Lavrov

Daria Dughina, înmormântată la Moscova | "Nicio milă pentru asasini", promite Serghei Lavrov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov declarat, marți, că ”nu va exista milă" față ce cei responsabili pentru asasinarea Dariei Dughina.

Daria Dughina, înmormântată la Moscova | "Nicio milă pentru asasini", promite Serghei Lavrov
Sursa foto: Twitter @Agdchan
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2022   •   17:30

Fiica ideologului ultranaționalist Aleksandr Dughin a fost înmormântată marți, la Moscova, după o ceremonie la care au participat sute de persoane.

Dughina a fost ucisă sâmbătă seara, în explozia unei bombe amplasate sub mașina sa.

La fel ca și tatăl său, ea susținea deschis ofensiva militară rusă în Ucraina.

"A fost o crimă barbară pentru care nu există scuză. Din ce am înțeles, FSB a stabilit deja faptele, care sunt în prezent investigate. Sper că ancheta se va încheia în curând și, în urma ei, nu va exista nicio milă pentru organizatori, comanditari și executanți", a reacționat, marți, șeful diplomației ruse.", a reacționat, marți, șeful diplomației ruse.

Rusia a construit deja o versiune publică, pe baza informațiilor publicate de FSB, serviciul de securitate rus, succesor al fostului KGB.

Conform acestei versiuni, Daria Dughina a fost ucisă de o femeie ucraineană, Natalia Vovk, care după atentat a fugit în Estonia.

Atentatul ar fi fost planificat de serviciile secrete ucrainene, susține FSB.

Aleksandr Dughin, elogiu pentru fiica sa în fața sicriului deschis

Kievul a negat orice implicare în acest asasinat.

Mai mult, un oficial ucrainean de rang înalt a spus că Daria Dughina ar fi fost ucisă chiar de FSB, pentru a crește coeziunea și solidaritatea rușilor față de războiul purtat de trupele Moscovei în Ucraina.

"Ea a murit pe front, pentru națiune, pentru Rusia. Frontul este aici. Printre primele cuvinte pe care am învățat-o, în copilăria ei, sunt evident 'Rusia', 'puterea noastră', 'poporul nostru', 'imperiul nostru'", a spus Aleksandr Dughin la sicriul cu corpul fiicei sale, alături de soția sa, Natalia Melentieva.

Presa internațională a remarcat că sicriul era deschis la ceremonie, aspect surpinzător, dat fiind că defuncta a fost ucisă de explozia unei bombe.

Presa a notat, de asemenea, prezența la ceremonie a lui Konstantin Malofeev, un oligarh rus, apropiat al Kremlinului.

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close