Antena 3 CNN Externe Ministrul Educației din Serbia și-a anunțat demisia după măcelul produs la o școală din Belgrad

Ministrul Educației din Serbia și-a anunțat demisia după măcelul produs la o școală din Belgrad

Branko Ruzici, ministrul Educației din Serbia, și-a anunțat în această seară demisia. Totul vine după atacul armat produs de un elev de 13 ani într-o școală din Belgrad.

Ministrul Educației din Serbia și-a anunțat demisia după măcelul produs la o școală din Belgrad
Sursa foto: Profimedia
de Ioana Mircea    |    07 Mai 2023   •   22:33

Ministrul sârb al Educaţiei, Branko Ruzici, şi-a anunţat demisia, în această seară, după atacul armat produs în urmă cu câteva zile într-o şcoală, soldat cu moartea a opt elevi şi a unui agent de pază.

"Ca persoană responsabilă şi bine-educată, ca profesionist care şi-a îndeplinit toate îndatoririle publice până în prezent, ca părinte şi cetăţean al Serbiei, am luat decizia raţională de a demisiona", a declarat Branko Ruzici în scrisoarea trimisă premierului Ana Brnabici.

Partidele de opoziţie din Serbia acuză Guvernul de eşec în prevenirea a două atacuri armate produse în urmă cu câteva zile şi vor organiza un marş antiguvernamental luni, în Belgrad.

Citește și: Preşedintele Serbiei cere dezarmarea populației după masacrele din ultimele zile: "Pedepsele vor fi drastice"

Președintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a anunţat acţiuni severe pentru verificarea deţinătorilor de arme de foc, după două atacuri armate soldate cu 17 morţi. Aleksandr Vucici a anunţat un plan privind "dezarmarea aproape completă" a cetăţenilor Serbiei.

"Vom efectua o revizuire a tuturor persoanelor care deţin arme de foc, aproximativ 400.000 de oameni. După aceste verificări, nu vor mai fi mai mult de 30.000-40.000 de arme deţinute legal", a afirmat Aleksandr Vucici vineri, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Serbia
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close