Antena 3 CNN Externe Ministrul sârb de Externe: Serbia va fi următorul stat care se va alătura Uniunii Europene

Ministrul sârb de Externe: Serbia va fi următorul stat care se va alătura Uniunii Europene

Ministrul sârb de Externe: Serbia va fi următorul stat care se va alătura Uniunii Europene
de M.T.    |    16 Sep 2013   •   18:18

Ministrul sârb de Externe, Ivan Mrkic, este sigur că Serbia va fi următorul stat care se va alătura Uniunii Europene, relatează agenţia de presă Tanjug, preluată de Agerpres.

Mrkic consideră că aderarea ţării sale la Uniunea Europeanăeste şi dorinţa acelor state care sunt deja parte a familiei europene.

Cu toate acestea, oficialul sârb recunoaşte că, până la sfârşitul acestui drum, sunt încă multe de făcut.

„Cred cu tărie în aceasta. Credinţa mea este în parte bazată pe prietenia şi sprijinul pe care partenerii noştri din UE ni-l oferă şi ştiu că nu îi vom dezamăgi”, a declarat Mrkic într-un interviu publicat de cotidianul belgrădean Kurir.

Vorbind despre consolidarea diplomaţiei sârbe de-a lungul lumii, el a subliniat că birourile diplomatice şi reprezentanţele consulare sârbe din orice ţară ar putea contribui la eforturile menite să impulsioneze dezvoltarea economică.

În perioada ce urmează, Ministerul de Externe sârb îşi va spori orizontul nivelului de angajare cu privire la protejarea intereselor cetăţenilor sârbi de peste hotare, susţine şeful diplomaţiei sârbe.

Referitor relaţiile cu SUA, Ivan Mrkic a spus că acestea sunt foarte bune, că există din ce în ce mai multă înţelegere, „comunicarea este intensă, iar contactele politice sunt constante”.

„Cu greu îmi mai pot aminti de contacte atât de bune cu Washingtonul. Suntem foarte mulţumiţi de acestea şi ne dorim să le aprofundăm şi să le extindem şi mai mult, în toate domeniile”, a explicat Mrkic.

×
Subiecte în articol: Serbia
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close