Antena 3 CNN Externe Mişcarea şiită libaneză Hezbollah recunoaşte pentru prima dată că este susţinută de Iran

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah recunoaşte pentru prima dată că este susţinută de Iran

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah recunoaşte pentru prima dată că este susţinută de Iran
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    08 Feb 2012   •   11:30

Liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a recunoscut marţi, pentru prima dată, că formaţiunea sa este finanţată şi echipată de Iran, dezminţind totodată că este implicată în traficul de droguri şi spălare de bani, potrivit AFP.

"Primim din 1982 o variată susţinere morală, politică şi materială din partea Republicii islamice Iran", a anunţat Hassan Nasrallah, într-o emisiune TV, cu ocazia aniversării profetului Mohamed.

Este pentru prima dată când Hassan Nasrallah dezvăluie în mod public cine ajută gruparea sa financiar şi militar.

Puterile occidentale şi experţii repetă frecvent că Hezbollah, considerată o organizaţie teroristă de către Washington, îşi primeşte arsenalul din Iran. Armele sunt trecute în Liban prin contrabandă, din Siria, ţară al cărei regim este, de asemenea, un important susţinător al mişcării şiite.

Hezbollah, cea mai puternică formaţiune militară şi politică din Liban, a purtat, în 2006, un război devastator cu Israelul.

Hassan Nasrallah a dezminţit informaţii recente, potrivit cărora partidul său este implicat în traficul cu droguri şi spălarea de bani.

În ceea ce priveşte Siria, el a dezminţit informaţiile potrivit cărora militanţi Hezbollah ar lupta alături de forţele guvernamentale siriene cu scopul de a pune capăt revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close