Antena 3 CNN Externe Misiunea de pace a SUA în Orientul Mijlociu suferă o amânare

Misiunea de pace a SUA în Orientul Mijlociu suferă o amânare

Misiunea de pace a SUA în Orientul Mijlociu  suferă o amânare
Sursa foto: israel palestina
12 Oct 2009   •   19:19

Trimisul special al SUA şi-a încheiat deplasarea în Orientul Mijlociu fără a fi ajuns la nici un semn de reluare a negocierile de pace israeliano-palestiniene.
George Mitchell s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a doua oară după discuţiile de vineri şi o vizită la Cairo, unde a discutat cu şeful serviciilor de informaţii egiptene şi ministrul de Externe.
Un comunicat al lui Netanyahu arată că doi negociatori israelieni se vor deplasa la Washington în următoarea săptămână pentru a continua discuţiile.
Preşedintele american Barack Obama arăta că secretarul de stat Hillary Clinton îi va face un raport la jumătatea lunii octombrie despre încercările lui Mitchell de a relua negocierile de pace israeliano-palestiene, suspendate în decembrie.
"A fost şi rămâne un obiectiv important al politicii american şi a preşedintelui Obama şi secretarul de stat persoanl să se ajungă la o pace totală în Orientul Mijlociu. Înţelegem că sunt multe dificultăţi şi multe obstacole. Dar suntem hotărâţi să continuăm eforturile noastre până ajungem la acest obiectiv ?, declara Mitchell.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri de pace
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close