Antena 3 CNN Externe Moscova ameninţă toate statele care oferă suport militar cu arme letale Ucrainei

Moscova ameninţă toate statele care oferă suport militar cu arme letale Ucrainei

Ministerul de Externe al Rusiei a transmis un anunț de amenințare pentru țările care oferă suport militar cu arme letale Ucrainei.

Moscova ameninţă toate statele care oferă suport militar cu arme letale Ucrainei
Sursa foto: mediafax.ro
de Claudia Popovici    |    28 Feb 2022   •   23:13

Mai exact, ministerul de Externe al Rusiei a declarat că țările care sprijină Ucraina cu arme letale ar avea responsabilitatea dacă acestea sunt folosite în timpul ofensivei de la Moscova, informează The Kyiv Independent. 

Anunțul vine după ce mai multe state printre care şi România au anunţat că vor sprijini Forţele Armate ale Ucrainei cu arme letale și carburanți și lubrifianți.

România trimite ajutoare în valoare de 3 milioane de euro în Ucraina

România a luat duminică dimineață decizia de a sprijini Ucraina şi trimite o nouă tranșă de ajutoare, cu o valoare de 3 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru, în timpul ședinței grupului pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Prima tranșă de ajutoare trimisă de țara noastră a ajuns deja în statul vecin. Autoritățile române au anunțat că trimit combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente.

Totodată, țara noastră și-a anunțat disponibilitatea de a prelua răniți ucrainieni în unități medicale din rețeaua militară și civilă. Societătea civilă românească, agenții economici, și alte categorii de voluntari români au oferit sprijin pe platforma special lansată. Au fost strânse1.269 de oferte, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport și alte forme de sprijin.

De asemenea, ieri seară, un prim transport de materiale și echipamente donate de societatea civilă prin intermediul platformei puse la dispoziție de Guverna plecat în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Moscova
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close