Antena 3 CNN Externe Rudele marinarilor de pe Moskva își plâng morții pe internet

Rudele marinarilor de pe Moskva își plâng morții pe internet

Jurnaliștii de la redacția ucraineană a postului de radio "Europa Liberă" (Radio Free Europe / Radio Liberty) relatează că au reușit să confirme un deces în timpul scufundării navei de război "Moscova" (Moskva).

Rudele marinarilor de pe Moskva își plâng morții pe internet
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Apr 2022   •   17:26

Autoritățile ruse nu au anunțat victime însă surse neoficiale susțin că au fost salvați puțini marinari din cei peste 500 aflați pe Moskva iar ucrainenii au anunțat că printre victime s-ar număra și căpitanul navei.

Jurnaliștii postului de radio au semnalat că vestea morții ofițerului Ivan Vakrușev, în vârstă de 41 de ani, a fost postată de soția sa pe site-ul de socializare rus Odnoklassniki (Colegi de clasă).

"Eroul nostru!!! A murit făcându-și datoria. A luptat până la ultima suflare pentru nava sa. Suntem în lacrimi și în doliu. Vei rămâne mereu un erou în inimile noastre", se spune în postarea de pe site-ul menționat.

Varvara Vakrușev le-a spus jurnaliștilor că soțul ei a murit în urma scufundării navei.

Ea a fost informată despre moartea soțului în data de 14 aprilie, și a precizat că trupul acestuia a fost găsit, dar circumstanțele morții nu au fost dezvăluite.

Ministerul rus al Apărării îi prezintă pe marinarii de pe Moskva în imagini nedatate

Soția ofițerului mort a mai spus că alți 27 de membri ai echipajului au fost dați dispăruți, dar că nu s-a făcut nicio confirmare oficială în acest sens.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini video cu o paradă la Sevastopol, despre care afirmă că îi arată pe marinarii de pe nava scufundată.

În imaginile care nu sunt datate, marinarii sunt întâmpinați de Comandantul șef al marinei militare ruse, amiralul Nikolai Yevmenov.

Oficialitățile ruse au confirmat, joi seară, că "Moscova" s-a scufundat în Marea Neagră în condiții de furtună, după ce un incendiu și explozia muniției de la bord au avariat grav vasul.

Ucraina susține că înaintea scufundării a lovit "Moscova" cu rachete "Neptun".

×
Subiecte în articol: Moscova Moskva morti Ivan Vakrușev
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close