Antena 3 CNN Externe Moscova anunță că a salvat cu fregata "Amiral Gorșkov" zeci de oameni aflați pericol pe Marea Mediterană

Moscova anunță că a salvat cu fregata "Amiral Gorșkov" zeci de oameni aflați pericol pe Marea Mediterană

O navă militară rusă și un cargou rusesc au salvat, duminică noaptea, 68 de pasageri de pe un vas care naviga pe Marea Mediterană.

Moscova anunță că a salvat cu fregata "Amiral Gorșkov" zeci de oameni aflați pericol pe Marea Mediterană
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2023   •   12:42

Anunțul a fost făcut, luni, de Ministerul Apărării de la Moscova, citat de presa internațională.

Un comunicat al ministerului arată că fregata "Amiral Gorşkov" a recepționat, prima, un apel de ajutor de la nava Avalon, descrisă drept un iaht sub pavilioane grecesc și german.

Conform sursei citate, fregata rusă și cargoul Pijma au efectuat cu succes o operațiune de salvare iar pasagerii de pe iaht au primit îngrijiri medicale și au fost transferați pe nave ale pazei de coastă a Greciei, în largul insulei Kalymnos.

Citește și: Mișcare alarmantă făcută de Rusia cu o parte din arsenalul său nuclear

Ministerul rus nu a dat detalii despre pasagerii salvați și cetățenia acestora.

Fregata "Amiral Gorşkov" este una din cele mai importante nave ale marinei militare ruse, fiind trimisă în misiuni de testare și desfășurare a rachetelor hipersonice cu capabilități nucleare.

Nu este clar ce tip de armament avea la bord vasul militar în timpul operațiunii de salvare, menționează agenția Reuters.

Agenția menționată amintește că în Mediterana, traversată frecvent de migranți în ambarcațiuni nesigure, s-a înregistrat, săptămâna trecută, una din cele mai mari tragedii umanitare.

Sute de oameni, majoritatea din Egipt, Siria și Pakistan, au murit după ce vasul lor s-a răsturnat în largul coastelor Greciei.

Foto: fregata rusă "Amiral Gorșkov", fotografiată în luna aprile 2023 la Jeddah, în Arabia Saudită

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close