Antena 3 CNN Externe Moscova confirmă că șeful CIA și șeful spionilor din Rusia au negociat în Turcia

Moscova confirmă că șeful CIA și șeful spionilor din Rusia au negociat în Turcia

Președinția Rusiei a confirmat discuțiile între oficiali de la Moscova și reprezentanți ai Statelor Unite, organizate în capitala turcă Ankara, la inițiativa Washingtonului.

Moscova confirmă că șeful CIA și șeful spionilor din Rusia au negociat în Turcia
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2022   •   19:02

Anterior, presa internațională a relatat, cu confirmarea unui oficial de la Washington, că directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit cu șeful Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin.

"Au avut loc, într-adevăr ,negocieri. A fost inițiativa Statelor Unite", a declarat Dmitri Peskov (foto), purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția TASS.

Peskov nu a dezvăluit subiectele discutate.

Washingtonul dezminte că ar negocia despre Ucraina "fără Ucraina"

Directorul Agenției Centrale de Informații din SUA (CIA), William Burns, s-a deplasat luni în Turcia, pentru o întâlnire cu directorul Serviciului rus de Informații Externe (SVR), Serghei Narîşkin, pe care l-a avertizat asupra consecințelor unui eventual atac nuclear al Rusiei în Ucraina.

Este prima întrevedere directă între oficiali din SUA și Rusia organizată de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, în februarie.

William Burns "nu poartă negocieri de niciun fel. Nu discută despre soluționarea crizei războiului din Ucraina, ci transmite un mesaj referitor la consecințele utilizării armelor nucleare de către Rusia şi despre riscurile pe care escaladarea conflictului le-ar avea asupra stabilității strategice", a declarat un oficial de la Casa Albă, sub protecția anonimatului.

Pe agenda lui Burns s-au aflat și cazurile cetățenilor americani încarcerați în Rusia pe nedrept, potrivit Washingtonului.

"Am informat Ucraina în avans despre această deplasare. Rămânem atașați ferm principiului: nimic despre Ucraina în lipsa Ucrainei", a precizat oficialul american citat de presa internațională.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close