Antena 3 CNN Externe Directorul CIA și șeful spionajului din Rusia s-au întâlnit în Turcia | "Nu negociem despre Ucraina fără Ucraina", spune o sursă de la Casa Albă

Directorul CIA și șeful spionajului din Rusia s-au întâlnit în Turcia | "Nu negociem despre Ucraina fără Ucraina", spune o sursă de la Casa Albă

William Burns, directorul Agenției Centrale de Informații din SUA (CIA), s-a deplasat, luni, în Turcia.

Directorul CIA și șeful spionajului din Rusia s-au întâlnit în Turcia | "Nu negociem despre Ucraina fără Ucraina", spune o sursă de la Casa Albă
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2022   •   17:52

Burns (foto, stânga) s-a întâlnit aici cu Serghei Narîşkin (foto, dreapta), directorul Serviciului rus de Informații Externe (SVR), pe care l-ar fi avertizat asupra consecințelor unui eventual atac nuclear al Rusiei în Ucraina, transmite presa internațională.

Este prima întrevedere directă între oficiali din SUA şi Rusia organizată de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, în februarie.

Un oficial de la Casa Albă a declarat, sub protecția anonimatului:

"William Burns nu poartă negocieri de niciun fel. Nu discută despre soluționarea războiului din Ucraina."

Potrivit oficialului, șeful CIA s-a dus în Turcia pentru a transmite reprezentantului rus "un mesaj referitor la consecințele utilizării armelor nucleare de către Moscova şi despre riscurile pe care escaladarea conflictului le-ar avea asupra stabilității strategice". 

O sursă de la Casa Albă dezminte că Burns și Narîșkin ar fi negociat în legătură cu războiul din Ucraina

Pe agenda șefului CIA s-au aflat cazurile cetățenilor americani deținuți în Rusia, despre care Washingtonul susține că au fost acuzați și condamnați pe nedrept. 

"Am informat Ucraina în avans despre această deplasare. Rămânem atașați ferm principiului: nimic despre Ucraina în lipsa Ucrainei", a precizat oficialul american.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat în mod repetat că, în cazul unui atac, va apăra teritoriul țării cu toate mijloacele de care Rusia dispune, ceea ce include armamentul nuclear.

Deși el este cel care a dat de înțeles că ar putea recurge la armament atomic, liderul de la Kremlin a acuzat Occidentul de șantaj nuclear la adresa Moscovei.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close