Antena 3 CNN International News Reacția Casei Albe, după ce Moscova a decis că baschetbalista Brittney Griner rămâne 9 ani într-o închisoare din Rusia

Reacția Casei Albe, după ce Moscova a decis că baschetbalista Brittney Griner rămâne 9 ani într-o închisoare din Rusia

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a reacționat la decizia instanței de judecată din Rusia, care a respins, marți, apelul formulat de baschetbalista Brittney Griner.

Reacția Casei Albe, după ce Moscova a decis că baschetbalista Brittney Griner rămâne 9 ani într-o închisoare din Rusia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2022   •   17:44

După respingerea apelului, Griner trebuie să execute aproximativ 9 ani de închisoare în Rusia.

"Am aflat de decizia conform căreia Brittney Griner va continua să fie reținută pe nedrept, în circumstanțe intolerabile, după ce a trebuit să treacă astăzi printr-o altă procedură judiciară simulată.

Președintele Biden a fost foarte clar când a spus că Brittney ar trebui eliberată imediat", a declarat Jake Sullivan (foto).

Oficialul Casei Albe a reamintit că administrația Biden depune eforturi pentru a-i aduce în SUA pe Griner și pe un alt american condamnat în Rusia, Paul Whelan, încarcerat din 2018.

Sullivan a confirmat că în ultimele săptămâni actuala Administrație de la Washington a efectuat, în acest sens, demersuri "pe toate canalele disponibile cu Rusia".

"Președintele (Biden) a demonstrat că este dispus să facă eforturi extraordinare și să ia decizii dificile pentru a-i aduce acasă pe cetățenii americani, așa cum a făcut, cu succes, în alte țări din întreaga lume", a încheiat el.

×
Subiecte în articol: Jake Sullivan Brittney Griner
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close