Antena 3 CNN International News Tribunalul din Moscova a decis definitiv în cazul baschetbalistei americane Brittney Griner

Tribunalul din Moscova a decis definitiv în cazul baschetbalistei americane Brittney Griner

Tribunalul regional din Moscova s-a pronunțat, marți, cu privire la apelul depus de baschetbalista americană Brittney Griner, condamnată în primă instanță pentru contrabandă cu droguri.

Tribunalul din Moscova a decis definitiv în cazul baschetbalistei americane Brittney Griner
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Oct 2022   •   16:02

Instanța a decis să mențină condamnarea inițială, de 9 ani de închisoare.

Din pedeapsă va fi scăzută perioada petrecută de Griner în închisoare, în așteptarea procesului. Fiecare zi petrecută în detenție de sportiva americană în intervalul respectiv va conta cât o zi și jumătate de pedeapsă în spatele gratiilor, precizează CNN.

Decizia de marți pune, practic, capăt acestui proces, a precizat Aleksandr Boykov, unul dintre avocații lui Griner.

Înainte de pronunțare, condamnata, audiată prin legătură video, a cerut clemență și a invocat argumentele apărătorilor săi cu privire la "pedeapsa disproporționată".

"Sunt aici de aproape 8 luni și persoane care au comis infracțiuni mai grave au primit pedepse mai ușoare", a spus ea, din Centrul de Detenție nr. 1 din Novoie Grișino.

Avocații săi au cerut achitarea.

Baschetbalista americană, arestată cu exact o săptămână înainte să înceapă invazia Rusiei în Ucraina

Griner, care juca în Rusia în extrasezon, a fost reținută în data de 17 februarie pe aeroportul din Moscova, având în bagaje mai puțin de un gram de ulei de canabis.

Ea a arătat pe parcursul procesului că substanța i-a fost prescrisă ca analgezic pentru dureri cronice de către un medic american.

Sportiva a menționat că nu a intenționat să transporte canabisul în Rusia și că substanța a ajuns în bagajele sale "în graba plecării".

În luna iulie, Griner a pledat vinovată la acuzațiile aduse, sperând într-o pedeapsă mai ușoară, dar a insistat că nu a adus cu intenție canabisul în Rusia.

Condamnarea sa în primă instanță a fost pronunțată la începutul lunii august

×
Subiecte în articol: Brittney Griner
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close