Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care Rusia amenință Europa cu Apocalipsa nucleară

Motivul pentru care Rusia amenință Europa cu Apocalipsa nucleară

Rusia amenință să pulverizeze Europa într-o Apocalipsă nucleară.

Motivul pentru care Rusia amenință Europa cu Apocalipsa nucleară
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2022   •   10:21

O declarație în acest sens a fost formulată de președintele Dumei de Stat de la Moscova, Viaceslav Volodin.

Acesta a spus că Europa va fi ștearsă de pe fața pământului dacă Occidentul va trimite arme nucleare Ucrainei.

Problema retoricii oficialului rus stă în ipoteza de lucru: nimeni dintre decidenții politici și militari din Occident nu a spus că vor fi trimise arme nucleare în Ucraina.

Este adevărat că ucrainenii cer mai multe arme grele pentru a face față ofensivei ruse în Donbas, ba chiar se plâng de faptul că aceste arme sunt livrate prea lent.

O declarație a unui fost ministru inflamează spiritele la Moscova

De fapt, argumentația președintelui Dumei pleacă de o declarația fostului ministru polonez de Externe. Radoslaw Sikorski este în prezent membru al Parlamentului European și a declarat pentru canalul Espreso TV că Occidentul ar avea dreptul de a furniza Ucrainei arme nucleare, întrucât Moscova a încălcat Memorandumul de la Budapesta.

În acest document, semnat în 1994, Ucraina se angaja să renunțe la armele nucleare "moștenite" de la fosta Uniune Sovietică. La rândul lor, Statele Unite ale Americii, Federația Rusă, precum și Marea Britanie se angajau să respecte independența, suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei.

Totuși, poziția lui Sikorski nu este asumată de niciun guvern al unui stat NATO sau UE, arată, la Antena 3, jurnalistul și analistul militar Radu Tudor.

"Retorica președintelui Dumei de Stat se bazează pe un fals grosolan. Nimeni, niciodată, nu și-a pus problema să doteze Ucraina cu arme nucleare. Nimeni din Occident nu își dorește un conflict cu Rusia.

Mai mult, există condiționări ferme din partea statelor occidentale ca ajutorul militar al membrilor NATO pentru Ucraina să nu fie folosit pentru atacarea teritoriului Federației Ruse.

Deși, într-un conflict, lucrul acesta s-ar putea întâmpla oricând. Întrucât Rusia atacă și invadează Ucraina, poate și Ucraina ar avea dreptul să își atace invadatorul.

Mereu a existat această condiție și vedem cum Occidentul este extrem de preocupat să nu existe un conflict militar cu Federația Rusă.

Radu Tudor: "Sunt manipulări create la Moscova pentru uz intern"

Aceste manipulări care vin de la Moscova sunt în special pentru uz intern, pentru a crea ideea falsă că Occidentul ar vrea să atace Rusia. (Aceste invenții) vin din propaganda sovietică.

Pe asta s-a bazat Moscova timp de 70 de ani: pe minciună, pe propagandă, pe falsuri.

Evident, dacă Vladimir Putin spune că Rusia este noua Uniune Sovietică și vedem tancurile rusești din Ucraina cu steagul roșu cu secera și ciocanul, ne așteptăm la reluarea masivă a acestei retorici.

Se întâmplă, în ultimii 3 - 4 ani, să vedem astfel de minciuni grosolane pentru a provoca Occidentul. Nimeni din NATO și nimeni din Uniunea Europeană nu va trimite arme nucleare în Ucraina.

Este o retorică falsă. Singura problemă pe care o avem în momentul de față este că Rusia trebuie să se retragă de pe teritoriul Ucrainei și să înceteze războiul.

Chestiunea aceasta (a prezenței armelor nucleare în Ucraina) este lansată de la Moscova pentru a justifica prelungirea războiului ", a spus Radu Tudor la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Moscova Europa Apocalipsa nucleară
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close