Antena 3 CNN Externe Mural de Banksy, distrus de muncitorii de la salubritate de Ziua Îndrăgostiţilor: "Vom contacta proprietarul"

Mural de Banksy, distrus de muncitorii de la salubritate de Ziua Îndrăgostiţilor: "Vom contacta proprietarul"

Un mural dezvăluit de Ziua Îndrăgostiţilor, de artistul stradal Banksy, pe zidul unei clădiri, a fost compromis într-un timp foarte scurt de agenţii de salubritate.

Mural de Banksy, distrus de muncitorii de la salubritate de Ziua Îndrăgostiţilor: "Vom contacta proprietarul"
Sursa foto: AFP
de Alexandra Cojoianu    |    15 Feb 2023   •   10:15

Muralul care pare să ilustreze tema violenţelor conjugale a fost pictat pe un perete din staţiunea balneară Margate (sud-estul Angliei).

Desenul reprezintă o gospodină cu un aspect specific anilor 50-60, care are un ochi vânăt şi un dinte spart şi stă lângă un congelator vechi - obiect real, nu desenat -, din care se văd ieşind picioarele unui bărbat.

Pe sol, lângă desen, erau împrăştiate mai multe obiecte, cum ar fi o tigaie veche, un scaun rupt şi o sticlă veche.

Muralul, intitulat ''Valentine's day mascara'', a fost revendicat de artist pe contul său de Instagram pe 14 februarie, dată la care numeroase ţări celebrează Ziua îndrăgostiţilor.

Citeşte şi: Tablourile create de un câine ”neînțeles”, care încearcă să-și găsească o casă, vor fi vândute pe internet

La orele prânzului însă, bărbaţi care s-au prezentat drept agenţi ai consiliului local Thanet, care administrează oraşul, au ridicat congelatorul vechi, precum şi alte obiecte, ceea ce a compromis mesajul operei referitor la violenţa în familie.

Interpelată de AFP, municipalitatea a explicat că aparatul a fost ridicat ''din motive de securitate întrucât se afla în spaţiul public''.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

''Congelatorul a fost predat şi va fi readus după ce va fi securizat. Vom contacta proprietarul (zidului, n.r.) pentru a discuta modalităţile de conservare a operei de artă'', au explicat oficialii.

×
Subiecte în articol: mural Banksy Ziua Indragostitilor
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close