Antena 3 CNN Externe O femeie din Afganistan, gravidă în opt luni, împușcată în fața familiei de talibani care vorbeau arabă

O femeie din Afganistan, gravidă în opt luni, împușcată în fața familiei de talibani care vorbeau arabă

Banu Negar, o femeie-polițist din Firozkoh, capitala provinciei afgane Ghor, a fost ucisă prin împușcare de militanți islamiști.

O femeie din Afganistan, gravidă în opt luni, împușcată în fața familiei de talibani care vorbeau arabă
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2021   •   19:09

Incidentul, care s-ar fi petrecut sâmbătă, reaprinde temerile privind soarta femeilor în noul regim al talibanilor.

BBC, care transmite știrea, notează că informațiile despre asasinat sunt puține și mulți dintre rezidenții din Firozkoh se tem să vorbească, de teama represaliilor.

Familia femeii susține că Negar (foto interior) lucra la o închisoare locală și era însărcinată în opt luni.

Sâmbătă, trei bărbați înarmați au venit la locuința ei și au percheziționat-o, apoi i-au legat pe membrii familiei iar pe femeie au împușcat-o în fața lor.

BBC precizează că rudele victimei au prezentat imagini detaliate în care se vede sânge împrăștiat pe perete în colțul unei camere și un cadavru desfigurat.

Autorii acestei crime vorbeau araba, au specificat membrii familiei lui Banu Negar.

Talibanii promit să investigheze incidentul

Oficialii talibani contactați de BBC au promis că vor investiga incidentul.

Relatările privind brutalitatea combatanților grupării islamiste au apărut tot mai des în ultimele săptămâni, în timpul ofensivei fulger la capătul căreia insurgenții au cucerit marile orașe afgane și capitala Kabul.

Ulterior, talibanii au promis că femeile vor participa la viața socială și economică "în conformitate cu legea islamică".

Purtătorul de cuvânt taliban Zabihullah Mujahid a cerut femeilor afgane să rămână o perioadă în case, pentru a evita eventuale abuzuri din partea combatanților.

Cel mai recent incident documentat de presa internațională în care talibanii au folosit violența împotriva femeilor s-a petrecut sâmbătă la Kabul.

Mai multe femei, militante pentru drepturi egale și participare în guvern au încercat să se îndrepte spre fostul palat prezidențial din capitala afgană dar au fost respinse de gărzi cu gaze lacrimogene.

Potrivit martorilor, una dintre participante a fost bătută în cap cu un încărcător de armă, după cum a relatat CNN.

Foto principală: Combatant taliban în spatele unei mitraliere pe un car de luptă, în Kabul

Foto interioare: Banu Nagar și protest al femeilor din Kabul pentru drepturi și participare la formarea guvernului, reprimat de talibani, 4 septembrie 2021

×
Subiecte în articol: Firozkoh talibani Banu Nagar femeie ucisă
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close