Antena 3 Externe Nasa ?bombardează? Luna să caute gheaţă

Nasa ?bombardează? Luna să caute gheaţă

09 Oct 2009   •   12:50
Nasa ?bombardează? Luna să caute gheaţă
Sursa foto: lcross

Enigma referitoare la câtă apă este pe Lună ar putea fi rezolvată vineri când NASA va bombarda suprafaţa sa, ceea ce va crea un nor de praf lunar ce va fi observat de milioane de oameni.

Cercetătorii vor trimite două navete ce vor lovi polul sud cu o viteză de peste 9000 de km/h, ceea ce va produce un nor de resturi de nouă kilometri înălţime despre care NAS speră să confirme prezenţa apei în cantităţi suficiente să asigure viitoarele vizite ale astronauţilor.
Astronomii amatori vor putea observa impactul prin telescoape; în timp ce pentru restul lumii, evenimentul va fi transmis live pe siteul NASA.
?Proiectilele? au fost lansate în iunie, alături de un satelit ce fotografiază suprafaţa Lunii. LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) este în curs de coliziune cu Luna, ataşat de o rachetă de 2,2 tone, goală, ce a ajutat la decolare.
În primele ore ale zilei de vineri, LCROSS şi racheta sa se vor separa. La 11.31 GMT (14.31 ora României), racheta se va lovi de suprafaţă şi va ridica un nor de 9 km. În spatele acesteia, LCROSS va transmite live fotografii pe Pământ. Va zbura prin resturi timp de patru minute în căutare de resturi de gheaţă, înainte de a se prăbuşi şi el.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NASA satelit

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close