Antena 3 CNN Externe S-a născut primul copil din Europa purtat în pântece de două mame

S-a născut primul copil din Europa purtat în pântece de două mame

Primul copil din Europa care a fost purtat în pântece de două mame, a sosit pe lume, sănătos, zilele trecute.

S-a născut primul copil din Europa purtat în pântece de două mame
Sursa foto: Gettyimages | September15
de Ioana Mircea    |    03 Noi 2023   •   17:34

Primul copil din Europa care a fost purtat în pântece de două femei, s-a născut zilele trecute la Spitalul Juaneda Miramar din Mallorca.

Derek, care cântărea 3,3 kilograme, a venit pe lume sănătos perfect și a fost rezultatul unei sarcini împărțite între cele două mame ale sale, Azahara, 27 de ani, și Estefanía, 30 de ani.

Întregul miracol a putut fi posibil prin intermediul proceduri inovatoare de reproducere asistată numită Invocell. Astfel, ovulul fertilizat a fost mai întâi implantat în pântecele uneia dintre mame, apoi transferat în cealaltă.

Citește și: O tânără mamă a murit, după ce s-a aruncat de la etajul trei al maternității din Medgidia. Tocmai născuse și renunțase la copil

Prima dată, ovulul fertilizat a fost implantat pentru în pântecele Estefaniei, sub colul uterin al acesteia, care a acționat ca incubator timp de cinci zile și a permis dezvoltarea embrionului în interiorul corpului ei în loc de laborator, așa cum se întâmplă în cazul fertilizărilor in vitro.

Odată ce embrionul s-a dezvoltat, dispozitivul a fost îndepărtat și transferat în uterul lui Azahara, unde a rămas pentru tot restul sarcinii, potrivit rtve.es.

 

×
Subiecte în articol: nastere Mallorca mame Europa Invocell
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close