Antena 3 CNN Externe Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră, anunță Moscova

Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră, anunță Moscova

O navă militară rusă a fost atacată, miercuri, de ambarcațiuni ucrainene în sudul Mării Negre, în timp ce se deplasa spre Strâmtoarea Bosfor.

Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră, anunță Moscova
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2023   •   19:21

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării de la Moscova, care a precizat că atacul asupra vasului rus a fost efectuat cu nave fără pilot.

Nava militară Ivan Hurs (foto) a fost atacată în timp ce efectua misiuni de monitorizare a gazoductelor TurkStream şi Blue Stream, construite între Rusia şi Turcia, susține instituția rusă.

Potrivit ministerului de la Moscova, "Ivan Hurs își continuă misiunea", întrucât atacul nu a avut succes.

Citește și: "10 mii de morți din 50.000 de recrutați!" | Evgheni Prigojin recunoaște pierderile uriașe la Bahmut 

"Toate ambarcațiunile inamice au fost distruse cu focuri trase de la bordul navei militare, la circa 140 de kilometri nord-est de Bosfor", a comunicat instituția citată, conform presei internaționale.

Administrația de la Kiev nu a făcut niciun comentariu în legătură cu acest incident.

Incidentul anunțat de Rusia în Marea Neagră vine după atacurile din Belgorod

Incidentul anunțat, miercuri, de Moscova vine la scurt timp după atacuri semnalate în regiunea Belgorod, de la granița cu Ucraina, pe care Kremlinul și armata rusă le-au atribuit Kievului.

În urma atacurilor, mai multe persoane au fost rănite, populația civilă din unele localități a fost evacuată iar autoritățile ruse au decretat o operațiune "anti-teroristă", care s-a încheiat în ultimele ore.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a calificat raidul transfrontalier din Belgorod drept un "act terorist" și a avertizat că Rusia va răspunde "prompt și extrem de dur" la orice altă tentativă similară. 

Potrivit lui Șoigu, peste 70 de "sabotori" au fost uciși, fiind distruse mai multe autovehicule militare, inclusiv blindate.

"Vom continua să răspundem prompt și extrem de dur la astfel de acțiuni ale militanților ucraineni", a avertizat el.

CNN menționează că nu a putut verifica în mod independent afirmațiile ministrului rus.

CNN precizează, de asemenea, că atacurile din Belgorod au fost revendicate de două grupări de cetățeni ruși - Legiunea "Libertate pentru Rusia" și Corpul voluntarilor ruși - care luptă de partea Ucrainei împotriva lui Vladimir Putin, având ca obiectiv declarat răsturnarea regimului actualului președinte de la Moscova.

×
Subiecte în articol: Ivan Hurs Marea Neagrã Moscova Rusia Ucraina
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close