Antena 3 CNN Externe Rușii l-au băgat pe Navalnîi în categoria deţinuţilor cu intenţii de evadare

Rușii l-au băgat pe Navalnîi în categoria deţinuţilor cu intenţii de evadare

Principalul opozant politic al lui Putin, Alexei Navalnîi, a fost încadrat în categoria deţinuţilor cu intenţii de evadare, pentru o perioadă de 3 luni, a precizat Curtea Preobrazhensky din Moscova.

Rușii l-au băgat pe Navalnîi în categoria deţinuţilor cu intenţii de evadare
Sursa foto: Hepta
de Alexandru Negrici    |    01 Iul 2021   •   21:21

Alexei Navalnîi ar fi vorbit de două ori despre intenţia sa de a evada, lucru ce se înţelege din înregistrările cu acesta. Totuși, Alexey Navalnîi a declarat, în cadrul unei şedinţe judecătoreşti că tot ceea ce a spus a fost în spirit de glumă.

„În timpul şedinţei comisiei pentru înregistrarea în evidenţa preventivă, a fost audiat un angajat al grupului de lucru educaţional al PKU SIZO-1 al Serviciului Federal Penitenciar din Rusia, care a raportat două cazuri de declaraţii publice ale lui Navalnîi despre intenţia sa de a evada. Prin decizia comisiei, el a fost încadrat în dosarul preventiv ca persoană cu intenţii de evadare, pentru o perioadă de trei luni”, se precizează în decizia instanţei, potrivit TASS.

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

×
Subiecte în articol: Alexei Navalnîi Moscova
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close