Antena 3 CNN Externe Consilier ucrainean: "A treia rundă a negocierilor ar putea avea loc mâine sau poimâine, suntem în contact permanent"

Consilier ucrainean: "A treia rundă a negocierilor ar putea avea loc mâine sau poimâine, suntem în contact permanent"

Ucraina se aşteaptă la o nouă rundă de negocieri cu Rusia, a treia la număr, în acest weekend, a declarat vineri unul dintre negociatorii ucraineni, Mihailo Podoliak, consiler al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, citat de France Presse.

Consilier ucrainean: "A treia rundă a negocierilor ar putea avea loc mâine sau poimâine, suntem în contact permanent"
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    04 Mar 2022   •   18:07

"A treia etapă ar putea avea loc mâine sau poimâine, suntem în contact permanent", a indicat el într-o conferinţă de presă la Lviv.

Rusia şi Ucraina au convenit joi seara, la a doua rundă de negocieri, crearea de culoare umanitare pentru evacuarea populaţiei în sectoarele unde se duc lupte şi un armistiţiu temporar, dar care se va aplica numai în respectivele zone.

Potrivit Berlinului, cancelarul german Olaf Scholz a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin, care l-a asigurat că negocierile vor fi reluate în acest weekend.

"Delegaţia ucraineană nu a obţinut rezultatele la care spera la negocierile cu delegaţia rusă", a declarat vineri Mihailo Podoleak, făcând un bilanţ al discuţiilor din ajun. Totuşi, a adăugat el, părţile au ajuns la o înţelegere cu privire la o asigurare comună a "coridoarelor umanitare" pentru evacuarea populaţiei civile, precum şi pentru livrarea de medicamente şi alimente în locurile celor mai înverşunate lupte, cu posibilitatea suspendării temporare a focului pe perioada în care se va efectua evacuarea în acele sectoare, conform Ukrinform.

Şi Vladimir Medinsky, şeful delegaţiei ruse, a anunţat că principalul rezultat al negocierilor de astăzi vizează salvarea populaţiei civile. 

Război în Ucraina | Specialiștii de la centrala nucleară Zaporojie lucrează sub amenințarea armei 

Este ziua a noua a războiului din Ucraina şi deja e clar că nu se va termina curând. În ciuda restricţiilor impuse Rusiei de majoritatea ţărilor democratice, Vladimir Putin nu dă înapoi. 90% din armata sa e plasată la graniţa Ucrainei, potrivit Pentagonului.

Între timp, peste localităţile ucrainene cad bombe şi mor oameni nevinovaţi.

Citiţi şi: Separatiștii din Transnistria cer recunoașterea internațională ca stat și anunță că vor relații diplomatice cu Republica Moldova | Scenariul amintește de cel aplicat în Donbas

×
Subiecte în articol: razboi Rusia Ucraina Mihailo Podoliak
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close