Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina | Volodimir Zelenski s-a adresat în direct, prin Zoom, protestatarilor din mai multe ţări | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Război în Ucraina | Volodimir Zelenski s-a adresat în direct, prin Zoom, protestatarilor din mai multe ţări | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Este ziua a noua a războiului din Ucraina şi deja e clar că nu se va termina curând. În ciuda restricţiilor impuse Rusiei de majoritatea ţărilor democratice, Vladimir Putin nu dă înapoi. 90% din armata sa e plasată la graniţa Ucrainei, potrivit Pentagonului. Între timp, peste localităţile ucrainene cad bombe şi mor oameni nevinovaţi.

Război în Ucraina | Volodimir Zelenski s-a adresat în direct, prin Zoom, protestatarilor din mai multe ţări | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2022   •   22:10

Ziua 9 a războiului din Ucraina. Cele mai importante evenimente înregistrate astăzi:

  • Armata rusă a atacat centrala nucleară de la Zaporojie, iar complexul a fost cucerit
  • Volodimir Zelenski a supraviețuit la cel puțin trei tentative de asasinat în ultimele zile
  • Centrala termică Okhtyrka a fost distrusă în urma bombardamentelor aeriene ale ruşilor
  • Forţele navale ucrainene şi-au distrus cea mai importantă navă din flotă: fregata Hetman Sahaidachny
  • A treia rundă de negocieri ruso-ucrainene, aşteptată în acest weekend
  • Ucrainenii au atacat şi încetinit convoiul morţii în drumul său spre Kiev, potrivit Departamentului Apărării al SUA
  • Volodimir Zelenski s-a adresat în direct, prin Zoom, protestatarilor din mai multe ţări

Update 4 martie, ora 23.45. Preşedintele Volodimir Zelenski dezminte că ar fi părăsit Ucraina, după ce oficiali de la Moscova au răspândit din nou acest zvon menit să destabilizeze poporul ucrainean.

Update 4 martie, ora 23.20. Guvernatorul regiunii Sumy a declarat că orașul Trostianeț a fost capturat și ocupat, anunță Aky News. Dmytro Zhyvytskyy a declarat că forțele ruse controlează unitatea de ambulanță și nu permit medicilor să ajungă la civili, cu excepția copiilor.

Medicii au fost avertizați că vor fi împușcați dacă vor pleca fără permisiune, a declarat guvernatorul. El a adăugat că toate magazinele au fost jefuite, orașul este percheziționat în permanență și supravegheat de lunetiști. Nimeni nu poate cumpăra alimente, iar forțele ucrainene nu reușesc să aducă ajutoare în oraș, a mai spus guvernatorul.

Update 4 martie, ora 22.55. Apărătorii ucraineni au preluat controlul asupra Hostomelului, eliminând cel puţin 50 de invadatori ruşi, a anunţat Serviciul de presă al Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei pe Facebook.

„Oraşul Hostomel se află sub controlul trupelor ucrainene... Cel puţin 50 de invadatori din Brigada 31 de asalt aerian separat de gardă (Ulyanovsk) au fost ucişi în luptele pentru Hostomel. Din partea ucraineană, au participat la confruntare luptători ai forţelor speciale ale Serviciului principal de informaţii din Direcţia Ministerului Apărării, Regimentul 3 Separat al Forţelor Speciale, numit după Prinţul Sviatoslav cel Viteazul şi grupul de rezistenţă locală. Militarii ucraineni au confiscat numeroase trofee, printre care arme, echipament militar, personal şi documente personale”, se arată în comunicat.

Update 4 martie, ora 22.30. Rusia blochează şi accesul la Facebook şi Twitter pe teritoriul ţării. De asemenea, Vladimir Putin a semnat un decret care pedepsește penal (cu până la 15 ani închisoare) „informațiile false” privind armata rusă sau apelurile la sancțiuni împotriva Rusiei.

Update 4 martie, ora 22.07. Coloane de zeci de kilometri de maşini care se îndreaptă dinspre Kiev, Harkov sau Dnipropetrovsk spre Vestul Ucrainei puteau fi observate, vineri seară, pe drumul european E 50, la ieşirea din localitatea Viniţa spre Letychiv, transmite corespondentul Agerpres în Ucraina.

Mii de maşini cu refugiaţi, care aveau semne distinctive lipite pe parbrizele autoturismelor şi care erau conduse în special de femei, au părăsit zonele fierbinţi ale Ucrainei, căutând adăpost fie în zonele neafectate de război, fie în ţările vecine.

Update 4 martie, ora 22.00. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, în mai multe ţări, pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina. "Continuăm să luptăm. Ne vom proteja statul. Ne vom elibera pământul. Mulțumim eroilor noștri", a spus Zelensky în video call pe zoom cu mai multe orașe europene, printre care Bratislava, Frankfurt, Praga, Lyon, Tbilisi, Viena și Vilnius.

Update 4 martie, ora 21.30. Rusia a lansat deja circa 500 de rachete asupra Ucrainei de la începutul invaziei sale în 24 februarie, a declarat vineri un înalt oficial american din domeniul apărării, care a oferit presei - sub rezerva anonimatului - informaţii despre desfăşurarea luptelor în Ucraina, relatează EFE. 

Update 4 martie, ora 20.51. Guvernul Germaniei a reiterat, vineri seară, apelul adresat Rusiei de a opri intervenţia militară din Ucraina, la câteva ore după conversaţia cancelarului Olaf Scholz cu preşedintele Vladimir Putin.

"Războiul din Ucraina trebuie să înceteze", a declarat Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, potrivit postului RTL.

Update 4 martie, ora 20.30. Un oficial de rang înalt al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a declarat că "niciun sistem de securitate sau de siguranță nu a fost compromis în apropierea reactoarelor" de la centrala nucleară Zaporojie - cea mai mare din Europa - pe care trupele rusești au ocupat-o, scrie CNN.

Update 4 martie, ora 20.10. Uniunea Europeană este pregătită să adopte noi sancţiuni "severe" împotriva Rusiei, a avertizat vineri seară preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce secretarul de Stat american, Antony Blinken, a cerut menţinerea presiunilor până la oprirea războiului din Ucraina.

Update 4 martie, ora 19.45. Un atac direct asupra convoiului militar masiv al rușilor și distrugerea unui pod au oprit avansul spre Kiev, la aproximativ 24 de kilometri nord de capitala ucraineană, susține un oficial american din Departamentul Apărării, conform CNN.

Ucraina are, în continuare, „o majoritate semnificativă” a capacităților sale aeriene. Rusia nu a putut să obțină supremația aeriană, până acum.

Convoiul militar masiv care se îndreaptă spre Kiev, întins pe 64 de kilometri, nu a reușit să avanseze mai deloc din weekend și până acum.

„Suntem siguri că detonarea podului de către ucraineni a avut un efect în oprirea avansului avestui convoi. Credem, de asemenea, că rușii au fost loviți și în alte locuri dar și cu atacuri directe”.

Update 4 martie, ora 19.20. Un atac aerian rusesc asupra unei zone rezidențiale rurale din regiunea Kiev s-a soldat vineri cel puțin cinci persoane ucise, inclusiv trei copii.

Rușii au lovit satul Marhalivka, aflat la doar câțiva kilometri de periferia capitalei Kiev.

Update 4 martie, ora 18.50. Civilii ucraineni din orașul Melitopol au ieșit într-un marș pe străzi pentru a protesta împotriva invadatorilor ruși. Mulțimea de oameni scandează „Ucraina liberă și unită”.

Update 4 martie, ora 18.10. Trupele ruse se află în continuare la 25 de kilometri distanță de centrul Kievului, transmite CNN, citând un înalt oficial american al apărării.

De asemenea, rușii se află la 10 kilometri de centrul orașului Harkov și tot la aceeași distanță de centrul Cernihivului.

Imaginile din satelit oferite de Maxar arată convoiul rusesc apropiindu-se de capitala Ucrainei.

Update 4 martie, ora 17.45. Ucraina aşteaptă o nouă rundă de negocieri cu Rusia, a treia la număr, în acest weekend, a declarat vineri unul dintre negociatorii lui Zelenski, Mihailo Podoliak, consiler al şefului administraţiei prezidenţiale, citat de France Presse.

„A treia etapă ar putea avea loc mâine sau poimâine, suntem în contact permanent”, a indicat el într-o conferinţă de presă la Lviv, în vestul Ucrainei, precizând că ucrainenii nu aşteaptă decât acordul ruşilor pentru a reveni la masa negocierilor.

Update 4 martie, ora 17.05. Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a discutat prin telefon, vineri, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre conflictul militar din Ucraina, iar liderul de la Kremlin l-a anunţat că urmează o nouă rundă de negocieri cu Kievul.

"Preşedintele Putin l-a informat pe cancelar că Rusia şi Ucraina au programat pentru acest sfârşit de săptămână a treia rundă de negocieri. Putin şi Scholz au stabilit să aibă noi discuţii", precizează Guvernul Germaniei.

Update 4 martie, ora 16.45. Biroul ONU pentru drepturile omului a declarat că a confirmat cel puțin 331 de civili uciși (din care 19 copii) și 675 răniți în Ucraina de la începutul invaziei, adăugând că bilanțul real este probabil mult mai mare.

Bilanțul a crescut într-o singură zi de la 249 la 331.

Update 4 martie, ora 16.30. Peste 1,2 milioane de oameni au fugit din Ucraina în țările vecine de când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă pe 24 februarie, potrivit Națiunilor Unite. Aproximativ jumătate de milion dintre cei care au fugit sunt copii și tineri, estimează ONU.

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) spune că peste patru milioane de refugiați ucraineni ar putea avea nevoie în cele din urmă de protecție și asistență.

Update 4 martie, ora 16.10. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat vineri că există dovezi că forţele militare ruse ar fi utilizat muniţie cu fragmentare în războiul din Ucraina, ceea ce ar fi o încălcare gravă a reglementărilor internaţionale.

"Am observat utilizarea de bombe cu fragmentare şi există informaţii privind utilizarea altor tipuri de armament, ceea ce ar fi încălcări ale dreptului internaţional", a afirmat Jens Stoltenberg, potrivit BBC News, după reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de miniştri de Externe.

Update 4 martie, ora 15.45. Aşa-zisa republică a Transnistriei cere organismelor internaţionale să îi recunoască  independenţa, într-un scenariu similar folosit de regiunile separatiste din Donbas. Rusia ar putea folosi acest pretext pentru a începe o agresiune şi în Transnistria. Autoritățile au emis un document în care solicită autorităților de la Chișinău să recunoască regiunii respective "dreptul la autodeterminare" și să stabilească "relații diplomatice" cu aceasta.

Update 4 martie, ora 15.23. Mai mulți oameni au fost uciși sau răniți în focul care a izbucnit după ce trupele ruse au bombardat centrala nucleară de la Zaporojie.

Informația a fost comunicată Ministerul de Externe din Ucraina, care nu a precizat exact numărul celor decedați, relatează BBC.

Update 4 martie, ora 15.07. Preşedintele Vladimir Putin i-a îndemnat astăzi pe vecinii Rusiei să nu escaladeze tensiunile, la opt zile după ce Moscova şi-a trimis forţele în Ucraina.

Vladimir Putin susține că nu are intenții rele în ceea ce privește vecinii Rusiei.

"Nu există intenţii rele faţă de vecinii noştri. Şi i-aş sfătui şi pe ei să nu escaladeze situaţia, să nu introducă restricţii. Ne îndeplinim toate obligaţiile şi vom continua să le îndeplinim", a declarat Putin, potrivit Reuters.

"Nu vedem nicio nevoie aici de a agrava sau de a înrăutăţi relaţiile noastre. Şi toate acţiunile noastre, dacă apar, apar întotdeauna exclusiv ca răspuns la unele acţiuni neprietenoase, acţiuni împotriva Federaţiei Ruse", a precizat președintele Rusiei.

Update 4 martie, ora 15.02. Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că situaţia din Ucraina se va înrăutăţi.

De asemenea, Stoltenberg a spus că "este cea mai gravă agresiune militară din ultimele decenii, cu o centrală nucleară bombardată azi-noapte și numeroși civili uciși și răniți" şi i-a cerut lui Vladimir Putin să oprească războiul.

Update 4 martie, ora 14.30. Specialiștii de la centrala nucleară Zaporizhzhya lucrează sub amenințarea armei. Compania care operează centrala nucleară de la Zaporojie anunță că specialiștii din conducerea unității lucrează sub amenințarea armei. Centrala a fost ocupată de ruși pe parcursul nopții în timpul unui asalt în care s-au folosit arme grele.

Petro Kotin, șeful Energoatom, compania de stat care operează producția de energie, a spus pe Telegram că forțele rusești „au intrat pe teritoriul centralei nucleare, au luat controlul personalului și conducerii unității. Conducerea centralei lucrează sub amenințarea armei invadatorilor”, a spus Kotin.

El a mai spus că „pe parcursul dimineții membri ai stafului au fost acceptați pentru a-și îndeplini obligațiile”. Informațiile nu vin printr-o linie directă cu centrala, a precizat Kotin.

La final, Petro Kotin a declarat că dacă rachetele loveau reactoarele s-ar fi produs „un dezastru nuclear”, scrie Mediafax. 

Update 4 martie, ora 13.05. 47 de oameni au murit în atacul de la Cernihiv. 38 de bărbați și nouă femei au fost uciși de atacurile aeriene ale Rusiei asupra zonelor rezidențiale pe 3 martie, potrivit guvernului ucrainean. 18 persoane au fost rănite.

Cernihiv este un oraș de 285.000 de locuitori, situat la nord de Kiev, scrie The Kyiv Independent.

Update 4 martie, ora 13.00. Imagini dezolante au fost surprinse în Kiev şi Borodyanka după bombardamentele de aseară. Nicio clădire nu a scăpat neatinsă de trupele ruseşti, iar tot ce a rămas în urma sunt rămășitele unor blocuri în care trăiau sute de omeni.

Update 4 martie, ora 12.50. Bombardamentele continuă în Ucraina. Antena 3 a prezentat imagini surprinse în orașul Chaika, regiunea Kiev, după bombardarea ocupanților ruși. 

”Este incredibil să vezi așa ceva, nici măcar nu se poate zări cerul în condițiile în care fumul este dens și negru”, spune corespondentul Ucraina 24. 

Update 4 martie, ora 12.40. Primarul Nikolaiev a anunțat că trupele ruse intră în orașul său. Informația vine după ce forțele ruse au susținut că au capturat Herson, la doar o oră distanță, pe coasta de sud.

Nikolaiev are o populație de aproximativ jumătate de milion de oameni, scrie SkyNews

Update 4 martie, ora 12.20. Televiziunea de stat din Rusia a difuzat imagini cu epava celui mai mare avion din lume, Antonov-225.  Aeronava uriaşă, deţinută de ucraineni, a fost distrusă în timpul luptelor date pe aeroportul Gostomel, din apropiere de Kiev. Rușii susțin că trupele Kievului au bombardat din greșeală hangarul în care se afla avionul. Aeronava a fost distrusă duminică, potrivit presei locale. Antonovul uriaş a fost o singură dată la București, pe 7 octombrie anul trecut. Avea 6 motoare, o lungime de 84 de metri și o anvergură a aripilor de 88,4 metri.

Update 4 martie, ora 12.00. O școală din orașul ucrainean Zhytomyr a fost lovită de o rachetă rusească. Jumătate din clădire a fost complet distrusă. Operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare. Și clădirile din jurul școlii au fost puternic bombardate, iar autoritățile de la fața locului verifică dacă sunt oameni prinși sub dărâmături.

Update 4 martie, ora 11.10. Nava Amiral a Ucrainei a fost scufundată. Forțele navale au preferat să distrugă ambarcațiunea decât să fie folosită de inamic. Fregata se afla de ceva vreme în reparații şi urma să primească echipament ultramodern, însă autoritățile ucrainene spun că a fost imposibil ca armamentul să fie asamblat într-un timp suficient de scurt pentru a putea fi folosită în luptă. Comandantul navei susține că fregata ar fi putut fi folosită în acte de sabotaj, inclusiv pentru a bloca un port.

Update 4 martie, ora 11.00. Volodimir Zelenski a supraviețuit la cel puțin trei tentative de asasinat în ultimele zile.  Jurnaliștii susțin că mercenari din gruparea paramilitară Wagner și din forțele speciale cecene au fost trimiși pentru a-l „elimina” pe Zelensky. Cu toate acestea, se crede că Ucraina a fost informată despre aceste planuri de către membri ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

Update 4 martie, ora 10.20. Rusia ar pregăti un atac asupra propriului teritoriu, pentru a justifica folosirea armelor de distrugere în masă în Ucraina.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a avertizat că sunt informații care arată că rușii se pregătesc să își atace propriul teritoriu pentru ca apoi să dea vina pe Ucraina.

O astfel de operațiune ar oferi pretextul pentru utilizarea armamentului de distrugere în masă, inclusiv nuclear, în Ucraina.

Această versiune a fost evocată și  de șeful Delegației Uniunii Europene în Rusia, Markus Ederer.

"Există informații îngrijorătoare că rușii ar fi îndreptat asupra propriului teritoriu mai multe sisteme lansatoare de rachete aflate în localitatea de frontieră Popovka. Cunoscând natura barbară a acțiunilor rusești, ne temem că ar putea fi pregătită o operațiune sub  steag fals pentru a acuza Ucraina", a scris Kuleba pe Twitter.

Update 4 martie, ora 8.45. Centrala termică Okhtyrka a fost distrusă în urma bombardamentelor aeriene de către luptătorii ruși. Anunțul a fost făcut de șeful Administrației Regionale de Stat Sumî:

”Încă din prima zi de război Okhtyrka a primit o lovitură puternică de la ruși. În timpul bombardamentului aerian, luptătorii ruși au distrus această centrală, sala mașinilor a fost complet bombardată”. 

”Locuitorii orașului nu mai au încălzire și nici curent electric”, a scris el pe Telegram. ”Încercăm să rezolvăm problema modului de evacuare urgentă a oamenilor din oraș pentru că într-o zi blocurile se vor transforma într-o adevărată capcană, fără apă, lumină și curent electric”. 

Acesta a mai adăugat că, în prezent, nu există coridoare pentru evacuarea oamenilor din regiunea Sumî din vestul Ucrainei. 

Update 4 martie, ora 8.35. Trupele ruse au capturat complexul nuclear Zaporojie

Anunțul a fost făcut de administrația militară regională, citată de Nexta_tv.

Această evoluție vine după lupte intense purtate în perimetrul centralei între soldații ruși și forțele ucrainene de apărare.

Update 4 martie, ora 8.20. Incendiul care a izbucnit după atacul forțelor ruse asupra centralei nucleare ucrainene Zaporojie a fost stins, au confirmat serviciile de urgență din Ucraina.

Ucraina a anunțat că un atac rusesc asupra centralei nucleare a provocat un incendiu la una dintre clădirile centralei.

Centrala în sine nu a fost afectată, dar autoritățile se temeau că focul s-ar putea extinde.

Update 4 martie, ora 6.00. Luptele s-au oprit, pompierii pot interveni

Luptele au încetat în apropierea centralei nucleare Zaporojie și nivelurile radiațiilor sunt în prezent normale, în timp ce incendiul declanșat în urma tirurilor efectuate de ruși continua să se manifeste, vineri dimineața, a declarat Andrii Tuz, un purtător de cuvânt al centralei.

Potrivit acestuia, centrala nu a suferit daune critice. În prezent, o singură unitate din șase este funcțională.

Tuz a confirmat însă că luptele au produs pagube.

Update 4 martie, ora 05.34. Centrala nucleară Zaporizhzhia din Ucraina era în flăcări, astăzi dimineață.

Situația a fost confirmată de Dmitro Orlov, primarul orașului din apropiere, Energodar.

"O amenințare la adresa securității mondiale! Ca urmare a bombardamentelor necruțătoare efectuate de către inamic asupra clădirilor și blocurilor celei mai mari centrale nucleare din Europa, centrala nucleară Zaporojie este în flăcări", a postat el pe Facebook.

"Vă cer: opriți-vă imediat! Nu mai bombardați centrala nucleară Zaporojie", le-a transmis el rușilor într-un mesaj video.

Update 4 martie, 01.12. Alarmele au sunat, din nou, în această noapte, la Kiev, dar şi în oraşul Cernihiv. Alte rapoarte au anunţat inclusiv o explozie în Capitală.

Totuşi, observatorii aflaţi în Kiev au raportat că focurile de armă au încetat.

Update 4 martie, 00.25. Centrul pentru Contracararea Dezinformarii din cadrul Consiliului National de Securitate si Aparare al Ucrainei raportează că un nou val de dezinformare a fost răspândit de teroriştii informatici ruşi.

"Pe 4 martie, în Piața Libertății Herson, invadatorii ruși vor flutura steaguri rusești și vor striga că Herson este „Republica Populară Herson”. Facem un apel către locuitorii din Herson! Nu vă lăsați păcăliți! Nu te apropia de această mulțime! Nu credeți falsurile!".

Update 4 martie, 00.11. Casa Albă: Joe Biden nu intenţionează să discute curând cu Vladimir Putin. 

Preşedintele SUA, Joseph Biden, nu intenţionează să aibă în curând vreo întrevedere sau conversaţie cu omologul său rus, Vladimir Putin, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, subliniind, potrivit CNN, că, "acum, nu este momentul".

"Nu planificăm vreo întâlnire între ei, vreun contact sau conversaţie telefonică. Preşedintele a fost foarte, foarte clar în această privinţă. Dar avem discuţii la nivel intern şi analizăm o serie de factori", a afirmat Jen Psaki.

Întrebată dacă există vreo posibilitate ca preşedintele Biden să discute cu Putin chiar dacă trupele ruse vor rămâne în Ucraina, Psaki a explicat: "Nu pot face o evaluare asupra acestei situaţii. În acest moment, trupele ruse invadează un stat suveran şi continuă zilnic escaladarea crizei. Nu intenţionăm niciodată să excludem posibilitatea diplomaţiei, dar, acum, nu este momentul".

Update 4 martie, 00.05. Ministerul ucrainean al Apărării a transmis că un total de 20 de vehicule militare rusești au fost distruse, joi, în apropierea bazei aeriene Hostomel. 

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată soldați ucraineni mergând pe lângă vehicule avariate și în flăcări. Acestea sunt marcate cu semnul V, lucru care sugerează aparțineau forțelor ruse care au venit din Belarus.

Update 4 martie, 00.00. Atac furibund al rușilor în Energodar, în încercarea de a cuceri centrala nucleară Zaporojie, despre care se spune că este cea mai mare din Europa. Imaginile postate pe internet arată cum sute de oameni au făcut scut uman și s-au așezat în calea convoiului rus pentru a-i împiedica să înainteze. 

Primarul din Energodar a anunţat că un convoi de vehicule inamice a pornit în direcția centralei nucleare.

La acest moment, în oraș se aud împușcături puternice din toate direcţile, fapt ce demonstrează atacul virulent lansat de ruși în plină noapte.

Antena 3 transmite 24 de ore din 24 despre războiul din Ucraina. În fiecare zi, echipa antena3.ro actualizează în timp real informaţiile referitoare la situaţia de la graniţele României. Ataşăm, mai jos, lista articolelor cu situaţia din Ucraina, pe zile:

Război în Ucraina 3 martie 2022Noile negocieri aduc soluţii pentru coridoarele umanitare | Discurs delirant al lui Putin, la Consiliul de Securitate al Rusiei

Război în Ucraina 2 martie 2022 | Atac aerian furibund asupra Kievului. ONU condamnă intervenţia rusă din Ucraina

Război în Ucraina 1 martie 2022 | Atacul asupra capitalei Kiev continuă, explozie devastatoare în oraşul Chuguev 

Război în Ucraina 27-28 februarie 2022 | Ruşii au atacat şi invadat capitala Kiev, cinci oameni au murit în urma unui bombardament

Război în Ucraina 24-27 februarie 2022 | Atacuri cu rachete în marile oraşe ale ţării, zeci de morţi în primele ore ale războiului

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close