Antena 3 CNN Externe Nigeria. Un sirop de calmare a durerilor gingivale ucide 29 de copii

Nigeria. Un sirop de calmare a durerilor gingivale ucide 29 de copii

Nigeria. Un sirop de calmare a durerilor gingivale ucide 29 de copii
28 Noi 2008   •   09:36

Autorităţile medicale din Nigeria au început să testeze toate medicamentele care conţin paracetamol, în urma decesului a 29 de copii în decurs de 16 zile. Copiii aveau vârste cuprinse între patru luni şi doi ani. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că moartea micuţilor ar putea fi provocată de un sirop împotriva durerilor provocate de erupţia dentară - ?My Pikin" - contaminat cu o substanţă otrăvitoare, dietil-glicol, folosită de regulă ca antigel pentru maşini. Un farmacist din cadrul Spitalului Universitar Ahmadu Bello (ABUTH) a alertat autorităţile, sesizând Agenţia Naţională de Control al Alimentelor şi Medicamentelor (NAFDAC).
NAFDAC a demarat imediat investigaţiile, descoperind 11 cazuri de intoxicaţie. Dintre cei 11 copii, opt erau deja morţi, iar alţi trei erau în stare gravă, în tratament prin dializă. Simptomele cu care au fost internaţi micii pacienţi erau febră, diaree, vomă şi incapacitate de a urina. La spitalul din Zaria, un bebeluş de opt luni căruia i se administrase siropul a fost internat abia după ce nu urinase timp de şase zile. Netrataţi la timp, copiii intră în blocaj renal, apoi stop respirator. Intoxicaţiile au dus la moarte în 70% din cazuri.
NAFDAC a retras medicamentul din farmacii şi solicită părinţilor nigerieni să oprească imediat administrarea siropului, în cazul în care acesta a fost deja cumpărat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: dinti Nigeria paracetamol
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close