Antena 3 CNN Externe Noi proteste violente anunțate la Paris. Măsuri sporite luate de autorități

Noi proteste violente anunțate la Paris. Măsuri sporite luate de autorități

Noi proteste violente anunțate la Paris. Măsuri sporite luate de autorități
07 Dec 2018   •   14:14

Autorităţile franceze au luat deja măsuri pentru protestele anunțate de mişcarea „Vestele galbene”. Mai multe obiective turistice din Paris, printre care Turnul Eiffel şi Muzeul Luvru, vor fi închise în acest weekend. 

Autorităţile sunt îngrijorate că un nou val de ''mari violenţe'' şi tulburări va fi dezlănţuit la Paris, la sfârşitul acestei săptămâni, de un nucleu dur de câteva mii de ''veste galbene''.

Guvernul va desfăşura 'mijloace excepţionale' în plus faţă de cei 65.000 de poliţişti şi membri ai forţelor de ordine mobilizaţi sâmbătă în Franţa, în cel de-al patrulea weekend de manifestaţii ample.

Emblematicul Turn Eiffel s-a alăturat listei de monumente, muzee şi centre comerciale ce vor fi închise publicului sâmbătă, în faţa protestelor anunţate de "Vestele Galbene" şi care ar putea, potrivit guvernului francez, să degenereze în manifestări de "mare violenţă", relatează EFE.

''Evenimentele anunţate pentru sâmbătă 8 decembrie la Paris nu permit primirea de vizitatori în condiţii de siguranţă, SETE a luat decizia de a închide Turnul Eiffel'', a anunţat într-un comunicat societatea care administrează Turnul Eiffel. Biletele cumpărate online pentru o vizită prevăzută pentru 8 decembrie vor fi "rambursate automat" fără a fi nevoie de demersuri speciale din partea clienţilor, a precizat SETE, care îşi cere scuze vizitatorilor pentru neplăcerile create.

Sâmbătă vor fi închise şi muzeele pariziene Luvru şi Orsay, alături de Grand Palais, Petit Palais şi Orangerie, precum şi Opera din Paris, asemeni centrelor comerciale de pe bulevardul Champs Elysees.

Comercianţii sunt somaţi ca "în ziua manifestaţiei să închidă uşile şi căile de acces, precum şi să-şi atenţioneze personalul asupra riscurilor existente", se spune în avizul adresat de prefectura poliţiei comercianţilor.

Manifestaţii violente au fost înregistrate în Franţa, în utlimele trei weekenduri, după ce Guvernul anunţase că va scumpi carburanţii.

Citește și: Imagini halucinante de pe străzile Parisului: Ministrul de interne denunţă „o strategie a profesioniştilor dezordinii"

Premierul francez Édouard Philippe a anunţat suspendarea pentru şase luni a majorării taxei la carburanţi. Măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, a declarat Philippe.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

Protestele "vestelor galbene", numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau sindicat, au fost determinate de anunţul guvernului francez privind scumpirea carburanţilor.

Citește și: Guvernul francez va suspenda taxa pe carburanţi, în urma protestelor ”vestelor galbene”

Citește și: Proteste violente la Paris. Jandarmeria a intervenit cu gaze lacrimogene

 

 

×
Subiecte în articol: Franta autorităţi violente
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close