Antena 3 CNN Externe Cel mai mare fond suveran din lume, cu active de 6 ori cât PIB-ul României, își vinde toate deținerile la companii rusești

Cel mai mare fond suveran din lume, cu active de 6 ori cât PIB-ul României, își vinde toate deținerile la companii rusești

Fondul suveran de pensii al Norvegiei, cu active de 1.300 de miliarde de dolari, renunță la activele sale rusești în urma războiului din Ucraina.

Cel mai mare fond suveran din lume, cu active de 6 ori cât PIB-ul României, își vinde toate deținerile la companii rusești
Sursa foto: Hepta | Kay Nietfeld
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2022   •   00:53

Cel mai mare fond suveran la nivel mondial, cu active de 1.300 de miliarde de dolari, renunță la activele sale rusești în urma invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat premierul norvegian, Jonas Gahr Støre. 

Potrivit The Guardian, până la sfârșitul anului 2021, activele sale rusești valorau aproximativ 2.83 miliarde de dolari, printre care și obligațiuni guvernamentale și acțiuni de aproape 50 de companii.

"Am decis să înghețăm investițiile fondului și am început un proces de vânzare a activelor din Rusia”, a declarat, duminică, Jonas Gahr Store la o conferință de presă.

Decizia a fost luată după ce UE și SUA au anunțat că mai multe bănci rusești vor fi excluse de la sistemul de plăți SWIFT și că vor fi impuse restricții asupra rezervelor Băncii Centrale a Rusiei.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, anunţ de ultimă oră privind sancţiunile aplicate Rusiei

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, a anunţat înăsprirea sancțiunilor impuse Rusiei. "Considerăm că este cazul să răspundem mai ferm, să înăsprim sancțiunile, să facem în aşa fel încât Putin să nu mai poată finanța maşina de război rusă", a transmis aceasta.

×
Subiecte în articol: PIB Rusia active razboi Ucraina
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close