Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, anunţ de ultimă oră privind sancţiunile aplicate Rusiei

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, anunţ de ultimă oră privind sancţiunile aplicate Rusiei

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, a anunţat înăsprirea sancțiunilor impuse Rusiei. "Considerăm că este cazul să răspundem mai ferm, să înăsprim sancțiunile, să facem în aşa fel încât Putin să nu mai poată finanța maşina de război rusă", a transmis aceasta.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, anunţ de ultimă oră privind sancţiunile aplicate Rusiei
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    27 Feb 2022   •   00:16

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen condamnă demersul Rusiei de a extinde zona de conflict. 

"Noi suntem hotărați să impunem sancțiuni dure, masive Rusiei, costuri care vor merge de la sistemul internațional financiar de la care o decuplăm până la alte sancțiuni în colaborare cu ceilalți lideri europeni.

Considerăm că este cazul să răspundem mai ferm, să înăsprim sancțiunile, să facem în aşa fel încât Putin să nu mai poată finanța maşina de război rusă.

Mai întâi, ne angajăm să ne asigurăm că un anumit număr de bănci ruse se vor decupla de la sistemul SWIFT.  A tăia Rusia de la acest sistem înseamna că nu va mai putea face cea mai mare parte a tranzacțiilor financiare mondiale.

Asta va bloca importurile şi exporturile Rusiei. În al doilea rând, vom îngheța activele Rusiei din bănci. De asemenea, vom interzice oligarhilor ruşi să-şi mai folosească activele pe piețele noastre.

Toate aceste măsuri vor afecta grav posibilitatea lui Putin de a-şi finanța războiul şi vor avea un rol de a eroda sever economia rusă.

Ceea ce face el nu este să distrugă Ucraina, ci distruge viitorul propriei ţări ", a spus preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen. 

 

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close