Antena 3 Externe Numărul mare de romi dintr-un oraş spaniol îi nemulţumeşte pe localnici (VIDEO)

Numărul mare de romi dintr-un oraş spaniol îi nemulţumeşte pe localnici (VIDEO)

18 Sep 2010   •   16:37
Numărul mare de romi dintr-un oraş spaniol îi nemulţumeşte pe localnici (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3

Locuitorii unui oraş din Spania au ajuns în pragul disperării din cauza numărului mare de romi români veniţi la muncile sezoniere. Într-o localitate care numără şapte sute de persoane există o tabără cu nu mai puţin de trei sute de romi.

În fiecare an, în Llanos del Caudillo, sute de romi români vin să muncească la cules de legume sau fructe. Numai că, odată ajunşi acolo, ei realizează că nu au unde să lucreze.

Explicaţia pentru o astfel de situaţie este foarte simplă. În oraş trăiesc în jur de şapte sute de oameni. Aceştia spun că nu le pot oferi locuri de muncă celor trei sute de romi care trăiesc în tabăra instalată în apropiere. Aşa că romilor nu le mai rămâne decât să frecventeze terasele din zonă sau să aştepte oferte. O astfel de situaţie, spun loclanicii, creează probleme.

Localnicii se plâng de condiţiile insalubre în care trăiesc romii, fără apă curentă şi electricitate. Pentru romi asta nu este o problemă.Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close