Antena 3 CNN Externe O bombă a explodat în faţa Ambasadei SUA din Ankara. Două persoane au fost ucise

O bombă a explodat în faţa Ambasadei SUA din Ankara. Două persoane au fost ucise

O bombă a explodat în faţa Ambasadei SUA din Ankara. Două persoane au fost ucise
01 Feb 2013   •   13:54

Un dispozitiv exploziv puternic a fost detonat în apropierea Ambasadei SUA din capitala Turciei, Ankara, anunţă presa locală.

Două persoane au fost ucise, iar alte câteva persoane au fost rănite, fără a se cunoaşte starea lor actuală.  Victimele făceau parte din corpul de securitate al ambasadei.
Zeci de ambulanţe şi maşini de pompieri se află la locul deflagraţiei.

Din primele informaţii, bomba a fost detonată în faţa  biroului de eliberare a vizelor, din cadrul misiunii diplomatice americane.

O sursă aflată la locul incidentului contrazice informaţiile iniţiale, conform cărora autorul atacului ar fi fost un bărbat sinucigaş, cu bomba amplasată asupra lui.

Conform Daily Telegraph, explozia a fost provocată de un pachet capcană.
"Nu a fost niciun sinucigaş sau vreo maşină capcană. Cineva a lăsat un pachet acolo!", a declarat un martor, angajat al Ambasadei Marii Britanii, aflată în vecinătatea clădirii care găzduieşte ambasada americană.

Securitatea din zonă a fost crescută şi s-au impus restricţii de circulaţie, existând teama că o a doua bombă ar putea fi detonată. Toţi angajaţii ambasadei americani au fost duşi la adăpost, în camere sigure din incinta clădirii.


 



×
Subiecte în articol: bombă Ankara Ambasada SUA
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close