Antena 3 CNN Externe O companie din Letonia recunoaşte că a înscenat căderea meteoritului, în scopuri publicitare

O companie din Letonia recunoaşte că a înscenat căderea meteoritului, în scopuri publicitare

O companie din Letonia recunoaşte că a înscenat căderea meteoritului, în scopuri publicitare
26 Oct 2009   •   22:18
Update: O companie letonă de telecomunicaţii a recunoscut luni că a înscenat căderea meteoritului lângă localitatea Mazsalaca, cu scopul de a ?inspira Letonia? şi pentru ca presa internaţională să scrie şi altfel de ştiri despre această ţară, în afară de cele despre criza economică, anunţă AFP.

Un purtător de cuvânt al firmei a declarat şi că va rambursa toate cheltuielile efectuate de autorităţi pentru investiarea evenimentului, estimate la o valoare de 2.800 de euro.

Ilgonis Vilks, directorul Institutului leton de astronomie, susţine că informaţia potrivit căreia un meteorit ar fi căzut duminică seară în apropierea localităţii Mazsalaca, este falsă, transmite RIA Novosti. Vilks a ajuns la această concluzie după ce s-a deplasat la faţa locului împreună cu mai mulţi cecetători letoni şi estoni.

"Din ceea ce am văzut, craterul a fost creat cu un excavator. Nu am găsit niciun fragment de satelit sau de meteorit. Toată această poveste este doar un fals", a precizat cercetătorul. Acesta a spus că au fost preluate probe din sol pentru confirmarea concluziilor preliminare.

Primele informaţii arătau faptul că un meteorit ar fi căzut în apropierea unui oraş din nordul Letoniei, incident în urma căruia nu s-au înregistrat victime. Metoritul ar fi căzut în apropierea unei locuinţe rezidenţiale şi a făcut un crater cu diametrul de 20 de metri şi adâncimea de 10 metri. Un reprezentant al autorităţilor a declarat iniţial că nu poate preciza cu siguranţă dacă obiectul era un asteroid sau un fragment de satelit.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close